Rusya’da uçuşlara aşı engeli: Yarısı iptal edilebilir

Last Updated on 1 Temmuz 2021 by Turizm Günlüğü

İç turizmi canlandırmak için birçok destek tedbiri açıklanarak yoğun çaba sarf edilen Rusya’da, yaz sezonunda Soçi, Anapa ve Gelencik tatil beldelerine yapılacak uçuşların iptal edilme riski ortaya çıktı.

Rusya’nın en büyük havayolu şirketlerinden birindeki kaynaklardan Ria Novosti’ye yapılan açıklamada, Krasnodar Bölgesi yönetiminin ilan ettiği COVID-19 kısıtlamalar sonrasında uçak mürettebatının sefer sonrası bölgedeki otellere giriş yapması için gereken PCR testi ve benzeri uygulamalar nedeniyle, havayollarının Soçi, Anapa ve Gelendzhik uçuşlarının yarısını iptal edebileceği ifade edildi.

Havayolu şirketi temsilcisi, Krasnodar Bölgesi’nde yaz sezonu olduğundan dolayı birçok havayolunun bölgedeki şehirlere uçtuğunu belirterek; “Ancak PCR testi veya aşı sertifikaları gibi uygulamalar çok riskli. Havayolu şirketleri uçak mürettebatına üç günde bir PCR testi yapması veya aşılaması fiziksel olarak mümkün değil” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE 50 ORANINDA AZALTMA OLASILIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR”

Rusya’nın düşük maliyetli havayolu şirketi Pobeda’nın üst yönetimine yakın bir başka kaynak, her gün 50 uçak mürettebatının Soçi’de uçuş öncesi dinlenmek için otellere yerleştirildiğine işaret ederek, bu kısıtlamalar yüzünden şirketin Krasnodar Bölgesi’ne uçuş sayısını yüzde 40 ila yüzde 50 oranında azaltma olasılığını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Rusya’nın Krasnodar Bölge Valiliği, bölgedeki otellerin 1 Temmuz itibariyle sadece aşı olanları veya negatif PCR testine sahip olanları kabul edeceğini, 1 Ağustos itibariyle ise sadece aşı sertifikalı misafirlere hizmet vereceğini bildirmişti.

Bölge yönetimi tarafından verilen kararı yorumlayan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) temsilcileri, turizm sektörünün Krasnodar bölge yönetimi tarafından ilan edilen COVID-19 kısıtlamalarından kaynaklanan kayıplarının 40 ile 55 milyar rubleye kadar çıkabileceğini bildirmişti.

Kaynak: gazetemru.com