İngiltere Türkiye seyahatlerine yeşil ışık yakacak mı?

Last Updated on 8 Temmuz 2021 by Turizm Günlüğü

İngiliz Bakan’dan sarı listedeki ülkeler için seyahat açıklaması… Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, artan tatil talebi sonrasında “sarı listede” yer alan ülkeler için karantinasız seyahatin önünü açmaya hazırlandıklarını açıkladı.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, artan tatil talebi sonrasında “sarı listede” yer alan ülkeler için karantinasız seyahatin önünü açmaya hazırlandıklarını ve detayları yakında paylaşacaklarını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson da böyle bir uygulama üzerinde çalıştıklarını doğruladı.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Ulaştırma Bakanı Grant Shapps’ın uygulamanın son detayları hakkında yakında bir açıklama yapması bekleniyor.

SARI LİSTEYE KARANTİNASIZ SEYAHATİN ÖNÜ AÇILIYOR

İlk duyumlara göre yeni düzenlenme kapsamında, 2 doz aşıyı yaptıran İngilizler için sarı listede yer alan ülkelere karantina uygulamasına tabi olmadan seyahat izni verilmesi öngörülüyor.

Bu uygulamanın ise 19 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ancak duyumlara göre seyahat sonrasında İngiliz tatilcilerden Covid testi sunmalarının gerekli olacağı belirtiliyor.

Bu düzenleme ile İngilizlerin popüler tatil destinasyonları İspanya, Yunan Adaları, Fransa, İtalya dahil olmak üzere yaklaşık 140’a yakın ülkeye karantinasız seyahatin önü açılacak.

🇹🇷 TÜRKİYE’NİN DURUMU NE OLACAK?

Türkiye ise şu an için İngiltere’nin seyahat kısıtlamaları kapsamında “kırmızı listede” yer alıyor.

İngiliz haber sitesi inews.co.uk’nin haberine göre Türkiye “kırmızı listede” yer alıp “sarı listeye” eklenecek ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor.

İngiltere hükümeti trafik ışığı sistemi kapsamındaki ülkeler listesini üç haftada bir güncelliyor. İlk güncelleme 15 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. Değişiklikler ise bir sonraki hafta (19 Temmuz tarihinden itibaren) uygulamaya geçecek.

EXPRESS: TÜRKİYE SARI LİSTEYE GİRECEK Mİ?

Express Gazetesi de “Türkiye sarı listeye eklenecek mi?” başlıklı haberinde Türkiye’nin sarı listeye dahil edileceğine hala kesin gözüyle bakılamayacağını fakat PC Agency CEO’su Paul Charles’ın görüşlerine yer vererek; “Türkiye’deki aşılama oranı, vaka sayısındaki düşüş ve turizm çalışanlarının aşılanması gibi kriterlerin önemli rol oynayacağını ve kırmızı listeden çıkarılmasının büyük olasılık taşıdığını” belirtti.

Mirror Gazetesi de Paul Charles’ın öngörü ve görüşlerini paylaşarak; “Türkiye tatillerinin yakında yeniden başlayacağı” iddiasına yer verdi.