Turizm basını Bulgaristan’ı keşfe çıktı

Last Updated on 19 Temmuz 2021 by Yaşar Çelik

“Bulgaristan Info Gezisi” iki ülke arasındaki turizmi hareketlendirmek ve yeni destinasyonların keşfini sağlamak amacıyla 13 – 18 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Bulgaristan Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen basın gezisi, seçkin gazete kuruluşlarının katılımıyla Bulgaristan’ın turizm potansiyelini ve güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlendi.

Bulgaristan’ın Başkenti Sofia’da yürüyüş turu. Ivan Vazov Ulusal Tiyatrosu / Foto: Turizm Günlüğü

13 Temmuz Salı günü Sofya şehir turu ile başlayan gezi, ikinci gün ülkenin en popüler kayak beldelerinden biri olan Borovets, üçüncü gün ayılarıyla ünlü Beliça Köyü ve kayak tutkunlarının gözde adresi Bansko, dördüncü gün Balkanlar’ın Spa Başkenti olarak bilinen Velingrad ve beşinci gün Bulgaristan’ın en büyük ikinci şehri Filibe ile devam etti.

Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’ya adını veren Azize Sofia’nın heykeli, 22 metre yüksekliğindedir. 2000 yılında heykeltıraş Georgi Chapkanov tarafından yapılan heykel çok yeni olsa da kentin sembolü haline gelmiştir. / Foto: Turizm Günlüğü

Avrupa’nın en büyük 16. ülkesi olan Bulgaristan’ın saklı kültürel hazineleri, yerel ve geleneksel değerlerinin keşfe çıkıldığı infoda sırasıyla 5 yıldızlı Hotel Hyatt Regency, 4 yıldızlı Hotel Rila, 5 Yıldızlı Kempinski Hotel Grand Arena Bansko, 5 yıldızlı Hotel Arte SPA & Park otellerinde konaklama yapıldı.

Geziye gazetemiz adına Genel Yayın Yönetmenimiz Yaşar Çelik ve Yazı İşleri Müdürümüz Sahra Gülal katılırken, Daily Sabah’tan Osman Bahattin Dirlik ve Emre Başaran, Turizmin Sesi Gazetesi’nden Bora Özgen ve Ayşula Özgen İlgar, I-MICE Başkanı Hüseyin Kurt ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Fatih Türkmenoğlu katılım gösterdi.

BULGARİSTAN’IN SAKLI YANLARINI KEŞFET 

Seyahat ve gezi tutkunlarının yanı sıra gezginler için de her mevsim masalsı bir rota olan Bulgaristan’da eşsiz bir deneyim sizi bekliyor! İster modern ve genç ruhlu şehirlerinde, isterseniz doğayla iç içe büyük bahçe ve parklarında, isterseniz de macera ve heyecan dolu yerel deneyimler elde edebileceğiniz kayak ve spa merkezlerinde, geleneksel restoranlarında keşfetmenin tadını çıkarın. Güneybatı Bulgaristan’ın incileri sizi bekliyor…

Bulgaristan gezi rehberimiz için bizi takipte kalın. (: Gezi sırasında instagram hesabımız @turizmgunlugu üzerinden yaptığımız paylaşımları görmek için linke tıklayın. Hesabımızı takibe alarak daha fazlasını #TGilekeşfet ‘meyi unutmayın.