Türkiye’de yangınlarda son durum

NASA'nın Yangın Bilgilendirme ve Kaynak Yönetimi Sistemi, Türkiye'de son 24 saat içinde meydana gelen orman yangınlarını görüntüledi.

Last Updated on 1 Ağustos 2021 by Yaşar Çelik

Türkiye’de 28 Temmuz’da Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından en az 30 farklı ilde çıkan yangınlar bazı noktalarda günlerdir devam ediyor. Manavgat’ta beş, Muğla’nın Marmaris ilçesinde ise bir kişi yaşamını yitirdi. Binlerce hayvan telef oldu, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle döndü. Yangınların tehdit ettiği köy ve diğer yerleşim yerleri tahliye edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 28-31 Temmuz tarihleri arasında çıkan 107 yangının 98’inin kontrol altına alındığını ve 9 yangının ise devam ettiğini açıkladı.

Türkiye’deki yangınlardaki son durum öğrenmek için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Twitter hesabını takip edebilirsiniz.

31 TEMMUZ 2021

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınlara yönelik açıklama yaptı. Bakan, 28-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında çıkan 98 orman yangınının 88’inin kontrol altına alındığını ve beş ilde 10 yangının sürdüğü söyledi. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, beş ilde yangınların sürdüğünü belirterek, son üç günde çıkan 98 yangınının 88’inin kontrol altına alındığını, 10 yangının ise devam ettiğini ifade etti. Pakdemirli Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Adana’da bir, Osmaniye’de bir, Antalya’da üç, Mersin’de üç ve Muğla’da iki yerde yangınların devam ettiğini belirtti. Pakdemirli, devam eden yangınlara “6 uçak 9 iha 1 insansız helikopter 1 yangın söndürme tankı 45 helikopter 1.080 arazöz 55 iş makinası 4.000’in üzerinde personel ile müdahale ediyoruz” bilgisini paylaştı.

10 yangını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor.