Türk otel müdürü Amerika’da nasıl federal polis oldu?

Amerikalı Aynasız
Amerikalı Aynasız YouTube kanalının sahibi Erdal Kaya

Last Updated on 6 Haziran 2022 by Yaşar Çelik

Amerikalı Aynasız YouTube kanalının sahibi Erdal Kaya, 16 yıl önce gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde turizmcilikten federal polisliğe giden yolculuğun ana kahramanı nasıl oldu?

Erdal Kaya, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 10 yıldır polis olarak görev alıyor. 700’den fazla kişinin içinden seçilen sadece 11 kişiden biri olmayı başarmış bir Türk kendisi. Üstelik babası da emekli bir Türk polisi.

AMERİKAN RÜYASI

Çocukluk yaşlarından itibaren Batı’ya olan ilgisi onu; Türkiye’de olmayan polislik macerasından bir an da turizme yöneltti. Batı ve özellikle Amerika hayranlığını “Batı benim için Türkiye’nin batısı batı demekti. ‘Batıya gitmek istiyorum’ şeklinde bir istek vardı hep içimde. Amerika neresi, İngiltere neresi diye bilmiyordum. Amerika isteğim ise lise sonlarda ortaya çıktı. Avrupa çok daha az ilgimi çekiyordu. Bana göre İstanbul Avrupa aynıydı. Ama Amerika başka bir gezegen gibiydi benim için” sözleriyle anlatıyor.

AİLESİNİN YARISI OTELCİ YARISI POLİS

Türkiye’de otelcilik ve turizm meslek lisesi okuyan, ardından İstanbul Üniversitesi Otel İşletmeciliği bölümünü ekonomik sıkıntılardan dolayı yarım bırakan ABD Federal Polisi Erdal Kaya, turizme Antalya ve Bodrum’da staj yaparak atıldığını kaydediyor.

HİLTON OTEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN FEDERAL POLİSLİĞE…

Sonrasında ABD’ye gelerek otellerde çalışma fırsatı yakaladığını söyleyen Kaya, bu mesleğe işin mutfağından yani en alt kademeden başlayarak ABD’nin Şikago (Chicago) şehrinde Hilton otel müdürlüğü görevine kadar yükseldiğini ifade ediyor.

İçindeki polislik sevdasının ise emekli polis babasından geldiğini belirten Kaya, bu hayalini en sonunda ABD’de eğitimci polis, eyalet polisi ve dedektiflik branşlarında görev alarak gerçekleştirdiğini dile getiriyor. Amerikalı Aynasız.

Şu anda federal seviyeye yükselmiş durumda olan Kaya, hayatının turizmcilikten federal polisliğe nasıl evrildiğini, renkli hikayesini, Amerika’da nasıl polis olunduğunu ve ilginç anılarını abdpost.com YouTube kanalında Özlem Özgüt‘e merak edenler için anlattı. İzlemek için tıklayın.