Türkiye, AB’nin Dijital Covid-19 Aşı Sertifikası Sistemi’ne dahil oldu

Fransa'da Tatil Bölgelerinde Eris Varyantına Bağlı Kovid-19 Vaka Artışı Alarm Veriyor
Turizm Günlüğü'nün görsel partneri: Deposit Photos / Fransa'da Tatil Bölgelerinde Eris Varyantına Bağlı Kovid-19 Vaka Artışı Alarm Veriyor

Last Updated on 30 Ağustos 2021 by Yaşar Çelik

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye’nin AB’nin Dijital Covid-19 Aşı Sertifikası Sistemi’ne dahil olduğunu açıkladı. Peki bu ne anlama geliyor? Türk vatandaşları 27 Avrupa ülkesine sorunsuz bir şekilde seyahat edebilecek mi?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yaptığı açıklamada Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin (AB) ‘Dijital Covid-19 Aşı Sertifikası Sistemi’ne dahil edildiğini duyurdu.

Konuyla ilgili olarak SHGM resmi internet sitesinden yapılan duyuruda şöyle denildi:

“Dışişleri Bakanlığınca yapılan bilgilendirme çerçevesinde, Avrupa Birliği’nin (AB) Dijital Covid-19 Aşı Sertifikası Sistemi’ne dahil edilerek, ülkemiz tarafından tanzim olunan aşı sertifikalarına eşdeğerlik verilmesine yönelik Yeterlilik Kararı (Adequacy Decision) 19 Ağustos 2021 tarihinde AB Komisyonu tarafından kabul edilerek, 20 Ağustos 2021 tarihli AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HAVAYOLLARININ SİTESİNDE BELİRTİLEN KOŞULLARA GİDİŞ AMACINIZ UYMUYORSA UÇAĞA ALINMAMA İHTİMALİNİZ YÜKSEK

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin (AB) ‘Dijital Covid-19 Aşı Sertifikası Sistemi’ne dahil edilmesi, Türk vatandaşlarının 27 Avrupa ülkesine sorunsuz bir şekilde seyahat edebileceği anlamına gelmiyor. Zira Almanya, İngiltere gibi ülkeler Türkiye’yi yüksek riskli kırmızı listeye aldıklarından bu ülkelere Türk vatandaşlarını aşı kartı olsa bile turistik olarak gitmeleri mümkün değil. Gerekli evrakları mevcut olup iş için gidenlerin ise karantina koşullarını kabul etmeleri gerekiyor. En güncel Avrupa Birliği ülkelerine giriş koşullarını öğrenmek için THY ve Pegasus’un web sitelerine bakmanızı öneririz. Bu iki havayolunun belirtiği koşulara gidiş amacınız uymuyorsa Yeşil Pasaportunuz olsa dahi uçağa alınmama ihtimaliz yüksek.

Avrupa ülkelerine güncel giriş koşulları

Pegasus ile hangi ülkelere uçabilirsiniz?

Türk Hava Yolları uçuş yasağı kalkan ülkeler listesi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)’nün 27,08.2021 tarihinde yayınladığı listede Türk vatandaşlarının seyahat edebileceği ve edemeyeceği ülkeler listelendi. TIKLAYIN