İngiltere “trafik ışığı” sisteminde yeniliğe hazırlanıyor

Last Updated on 16 Eylül 2021 by Turizm Günlüğü

Birleşik Krallık, COVID – 19 önlemleri kapsamında seyahatlere yönelik uyguladığı “trafik ışığı sistemi”nde yeniliğe hazırlanıyor.

İngiltere’de uygulanan ve son dönemde oldukça tepki çeken “trafik ışığı sisteminde” gerçekleştirilecek yeniliklerin hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

İngiliz yetkililere göre, yeni düzenleme bu hafta sonu kesinleşecek ve değişiklikler Ekim ayı yarıyıl tatilinden önce uygulamaya geçecek.

Gerçekleştirilecek değişikle trafik ışığı sisteminde mevcut olan “yeşil” ve “sarı” liste tek bir kategoriye indirilecek. Yenilikler sonrasında ülkelerin iki farklı grupta yer alacağı bir uygulamaya geçilmesi bekleniyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu hafta yetkililerin trafik ışığı sistemini “basitleştirme” üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Buna göre yüksek riskli ülkeler sadece “kırmızı” olarak sınıflandırılacak ve kırmızı listedeki ülkelerin sayısı önemli ölçüde azaltılacak.

Beklenen bir diğer muhtemel değişiklik ise, şu anda Birleşik Krallık’a girişlerde iki aşıyı olanlardan istenen PCR testinin bundan sonraki süreçte talep edilmemesi olacak.

“İngiltere Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmaya hazırlanıyor” iddiası