Hangi Rus aşısını yaptıranlar Türkiye’ye sorunsuz girebilecek?

Last Updated on 17 Eylül 2021 by Turizm Günlüğü

Türkiye, ülkeye girişlerde Sputnik Light aşısı olanlar için kararını açıkladı. Rusya’dan sadece Sputnik V aşısı olanlar Türkiye’ye testsiz girebilecek.

Hangi Rus aşısını yaptıranların Türkiye’ye sorunsuz girebileceklerine dair tartışmalar Rusya’da devam ederken, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı temsilcisinin Rus RIA Novosti’ye verdiği demeçte, “Türkiye’ye gelen Ruslardan sadece Sputnik V aşısı yaptırmış olanların PCR testine gerek olmadan giriş yapabileceklerini teyit ettiği” bildirildi.

Turkrus.com’un aktardığı habere göre; Türk yetkili, “Türkiye’ye girişte, sadece acil kullanım için Dünya Sağlık Örgütü veya ülkemiz tarafından onaylanmış aşı belgelerini kabul etmektedir. Rus aşılarından yalnızca “Sputnik V” Türkiye’de böyle bir onay aldı. CoviVac, EpiVacCorona ve Sputnik Light ile aşı sertifikaları Türk makamları tarafından testsiz giriş için yeterli ve geçerli sayılmayacaktır” dedi.

Daha önce tur operatörleri, Rusların Türkiye’ye giriş şartlarının değiştiğini bildirmişti.

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR da “Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı genelgesi, Dünya Sağlık Örgütü veya Türkiye tarafından acil kullanım için onaylanmış en az iki doz (veya bir doz Johnson & Johnson aşısı) aşı almış olan yabancıların PCR testinden muaf tutulduğunu söylüyor” açıklaması yapmıştı.