Rusya’da çocukların yurt dışına seyahatine yeni düzenleme

Rusya’da Yabancı Yatırımcıya 3 Yıllık Vize
Moskova'da bulunan Saint Vasil Katedrali

Last Updated on 8 Ekim 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya Federasyonu’nda reşit olmayan çocukların yurt dışı seyahatine yeni düzenleme getirildi.

Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikle artık ebeveynler, çocukların hangi ülkeleri hangi zaman diliminde ziyaret etmelerini istemediklerini belirtebilecek.

Yapılan değişikle artık ebeveynler veya sadece anne ya da baba, çocuklarının gitmesini istemediği ülkeleri ve zaman dilimini önceden seçebilecek.

Hukuki Bilgi Portalı’nda yayınlanan yeni düzenlemede Rusya Federasyonu’nun reşit olmayan bir vatandaşının Rusya Federasyonu’ndan ayrılmasıyla ilgili anlaşmazlık başvurularının dosyalanması, geri çekilmesi, kabul edilmesi ve kaydedilmesi için gerekli prosedürlerin kabul edildiği belirtiliyor.

Haberrus.com’un aktardığı habere göre çocuklar için seyahat yasağı çocuk 18 yaşına gelene kadar geçerli olacak.

Düzenleme, şiddetli geçimsizlik yaşayan veya boşanma durumunda ya da boşanmış eşlerde, eşlerden birisinin diğer eşten habersiz olarak çocuklarını yurt dışına çıkarma veya kaçırma girişimine karşı yapıldı.

Özellikle yabancılarla yapılan evliliklerin ardından yaşanan anlaşmazlıklarda yabancı eşlerin çocukları alarak kendi ülkesine götürdüğü örneklere çok sık rastlanıyor.

Rusya İçişleri Bakanlığı, bu tür olayların yaşanmasını önlemek için ebeveynlere çocukları için belirli ülkelere ve belirli zaman dilimi için yurt dışı yasağı koydurma hakkı tanımış oluyor.

Reşit olmayan çocuklar için yurt dışı yasağı, anne ya da babanın yazacağı bir dilekçe ile uygulamaya konuluyor.