Rus tur operatörleri: Mısır Türkiye’yi geride bıraktı

Last Updated on 19 Ekim 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya’da Kasım ayı için tatil satışlarında Mısır, Türkiye’yi geride bıraktı.

Rus tur operatörlerinin paylaştığı veriler doğrultusunda, Rusya’da Kasım tatilleri için en popüler 5 yurt dışı destinasyon belirlendi.

Buna göre 2021 yılının Kasım ayında tatil talebi geçen sonbahara göre önemli ölçüde artış gösterdi.

Bunun nedenleri arasında pandeminin etkilerini azaltmasının yanı sıra; Rusya’da 4 – 7 Kasım tarihlerindeki Anayasa ve Ulusal Birlik Günü’nün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 4 günlük tatil olması da gösteriliyor.

Pandeminin etkisinin azalmasıyla Mısır, Dominik Cumhuriyeti ve Meksika gibi Rusların kış tatili destinasyonları arasında yer alan ülkeler yeniden satışa açıldı. BAE, Maldivler ve Küba destinasyoları için de kapasite artışına gidildi.

Avrupa’da ise Rusların kış tatili için rotalarında Yunanistan, Macaristan, Bulgaristan, Hırvatistan ve Güney Kıbrıs yer alıyor.

RUSYA’DAKİ TUR OPERATÖRLERİNDEN AÇIKLAMALAR

Intourist, Dünya çapında seyahat kısıtlamalarının azalmasıyla satılan destinasyon sayısındaki artışa bağlı olarak, bu yıl Kasım ayı tatil satışları geçen senenin aynı dönemine göre iki kat artış gösterdi.

KMP Group da Kasım ayı için, yurt dışı rezervasyonlarında 2 kat artış olduğunu bildirdi. TUI Russia ve Space Travel yöneticilerinin açıklamalarına göreyse; yurt dışı destinasyonlarına yönelik bu artış 1.5 kat oranında gerçekleşti.

Coral Travel, TEZ TOUR, Russian Express, PAKS, ICS Travel Group DMC, PAC Group ve Spectrum tur operatörü ve seyahat acentaları da yurt dışı rezervasyonlarında %20’den %40’a artış kaydedildiğini duyurdu.

KASIM TARİHLERİ İÇİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜLKELER

🇪🇬 MISIR

9 Kasım’da Mısır’a yönelik charter uçuşlarının başlayacağının açıklanmasıyla, Kasım ayı tatilleri için Mısır ilk sıraya yerleşti.

PEGAS Touristik, Coral Travel, Intourist, ANEX Tour, TUI ve TEZ TOUR Kasım tatilleri için rezervasyon sıralamasında Mısır’ın ilk sırada yer aldığını ifade ediyor.

Rus turizmciler “Son altı yılda ilk kez, yurt dışı destinasyonlar arasında Mısır’ın liderlik koltuğuna oturduğunu” belirtiyor. Mısır tatilleri, tüm yabancı tur satışlarının %30’unu oluşturuyor.

Mısır, TUI Russia’nın satışlarında yaklaşık %30’a paya sahipken, TEZ TOUR’un yurt dışı rezervasyonlarının %40’ını oluşturuyor.

Mısır, Türkiye pazarının en büyük oyuncusu ANEX Tour’un satışlarında bile Türkiye’yi geride bıraktı.

🇹🇷 TÜRKİYE

Yaz sezonun lideri Türkiye ise Kasım ayı tatil satışlarında tur operatörlerinin en çok satış yaptığı destinasyonlar sıralamasında 2. ve 3. sırada yer alıyor.

🇦🇪 BAE

Rusların Kasım ayı yurt dışı destinasyon tercihlerinde üçüncü sırada ise BAE yer alıyor.

Rusya’da Kasım ayı tatili için tercih edilen diğer ülkeler ise: Dominik Cumhuriyeti, Maldivler, Küba, Meksika, Macaristan ve Güney Kıbrıs.