Cadılar Bayramı’nda izlenecek 5 korku filmi

korku filmleri
SUSPIRIA movie 2018

Last Updated on 24 Mayıs 2022 by Yaşar Çelik

Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı’nı bu yıl dünyanın dört bir yanından en sıra dışı, korkunç ve psikolojik filmlerle geçirmeye ne dersiniz? korku filmleri.

Pagan ve Hristiyan kökleri olmasına rağmen günümüzde seküler bir kutlama halini almış olan Cadılar Bayramı’nda en korkunç kostümünüzü giyin ve sevdiklerinizle birlikte en korku dolu anlar yaşayacağınız bir film gecesi yapın. İşte sizin için seçtiğimiz Cadılar Bayramı’nda izlenecek en iyi 5 korku filmi:

Okuma önerisi: Seyahat isteği yaratan 10 etkileyici film

korku filmleri
Midsommar (Ritüel) filminin en ikonik sahnesi…

1- MIDSOMMAR / Ritüel (2019 – Korku/Dram – 2 saat 20 dakika)

Midsommar transparan bir gerilimin en parlak hali. Çiçekler ve beyazlar belki de o kadar masum değildir. Pagan ritüelleri ile rave kafasını evlendiren, saykodelik dozajı oldukça yüksek bir seyir deneyimi…

Ari Aster’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Midsommar, alışılmadık mekân seçimleri ve hikâye anlatım teknikleriyle korku sinemasının sınırlarını zorluyor. 9 rakamının merkezinde şekillenen Ritüel, yaşam döngüsünün devamı için kurban edilmenin en sarsıcı halini en usta sinematik görüntülerle izleyicisine sunuyor.

korku filmleri
neon şeytan

2- THE NEON DEMON / Neon Şeytan (2016 – Korku/Gerilim – 1 saat 58 dakika)

Nicolas Winding Refn’in yönetmenliğinde zaman zaman rahatsız edici sahnelerle dikkatleri üzerine çeken The Neon Demon’ın Black Swan gibi başlayıp ilerlediğini, Perfume gibi bittiğini söylesek herhalde spoiler vermiş sayılmayız. Modellik sektörünün damarlarına sızmış ‘güzellik algısı’; kan, erotizm, şiddet ve renk bombardımanıyla izleyicisini ekrana kilitlerken, erkeklerin kadın dünyasının figüranı ilan edildiği filmde herkesin birbirini yediği bir savaş ortamı ise ayna görevi üstleniyor.

Sadece Sevgililer hayatta kalır

3- ONLY LOVERS LEFT ALIVE / Sadece Âşıklar Hayatta Kalır (2013 – Romantik/Korku – 2 saat 3 dakika)

Jim Jarmusch tarafından yazılıp yönetilen vampir temalı filmimizde Adam (Adem) ve Eve (Havva) isimlerini taşıyan kahramanlarımızın önemli bir sınavdan geçen aşklarını konu alıyor, tabii ölümsüzlüğün çerçevesinde. Yok etme ve yok olma güdüsüyle harmanlanan çaresiz yaşamların döngüsü elit aşkın varlığını nasıl etkileyecek sizce?..

korku filmleri
Suspiria 2018

4- SUSPIRIA (1977 ve 2018 – Korku/Gerilim – 2 saat 32 dakika)

İsterseniz İtalyan yönetmen Dario Argento’nun kült filmlerinden 1977 yapımı Suspiria, isterseniz de I Am Love ve Call Me by Your Name gibi filmlerle adından söz ettiren Luca Guadagnino yönetmenliğinde 2018 yılında hayata geçirilen yeniden çevrim Suspiria…

Kahramanımızın uzuvlarının büküldüğü ve deforme olduğu filmin unutulmaz dans sahnesinde neredeyse hiç görsel efekt kullanılmadığını söylemek spoilerdan uzak, içinizde izleme isteği uyandıracak bir ipucu olduğunu düşünüyorum. Normalin çok ötesinde esnekliğe sahip olan dansçı Elena Fokina’nın, imkânsız gibi görünen o akrobasi hareketlerinin neredeyse tamamını kendisinin yaptığı bu sahne için bile filmi izlemek isteyeceksiniz. Satanik, Hristiyanlık karşıtı, paganizm ile bütünleşen ayin sahneleri ise tüyler ürpertici. Bakalım Suspiria’nın orijinal halini mi yoksa yeniden çevrimini mi seveceksiniz?..

Yaşayan Ölülerin Gecesi

5- NIGHT OF THE LIVING DEAD / Yaşayan Ölülerin Gecesi (1968 – Korku – 1 saat 36 dakika)

O bir klasik, bir kült… Çekildiği dönemi ve teknolojik imkanları düşünerek hayran olunası bir film olduğunu; sinema tarihine ilgi duyanların ne demek istediğimi anlayacağını düşünüyorum. Spoiler vermeden sıkışmışlık ve çaresizlik duygusu, tüketim toplumuna eleştiriler, verilen politik mesajlar ve beklenmedik karamsar bir final, bir zombie filmini külte dönüştüren tüm detaylara sahip.

George A. Romero yönetmenliğinde siyah beyaz çekilen bu ilk film, 1990’da çekilen devam filmine göre daha ağır ve klostrofobik bir ortamda geçmesiyle izleyicisine zamanının çok çok ötesinde bir seyir deneyimi sunuyor. Korku filmleri