Güniz Erçin: Event ve MICE segmentinde iddialıyız

Pullman İstanbul Airport Hotel & Convention Center Satış ve Pazarlama Direktörü Güniz Erçin

Pullman İstanbul Airport Hotel & Convention Center Satış ve Pazarlama Direktörü Güniz Erçin, kongre ve event alanında uluslararası iş çekmek için büyük çapta toplantı salonları kapasitelerine ihtiyacın olduğunu söyleyerek oteller için bunun gelecek anlamında her zaman doğru bir yatırım olacağını vurguladı.

Yaklaşık 20 yıldır turizm sektöründe özellikle MICE ve event alanında iddialı konumlarda çalışmalar gerçekleştiren Güniz Erçin ile IADWP (Uluslararası Destinasyon Düğün Profesyonelleri Derneği) Çalıştayı’nda bir araya geldik. Pandemi öncesi ve sonrası etkinlik sektörünün durumunu değerlendirdiğimiz Güniz Erçin, meslek hayatında en büyük challenge (meydan okuma) dönemini Pullman otelde karşıladığını açıklayarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte röportajımızdan detaylar:

“Her kriz anında ayakta kalabilmeyi başardık”

“Pandemi öncesinde uluslararası boyutta projelerin ülkemize kazandırılmasında önemli bir payımız oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler’in bir projesini 15 gün süren bir çalışmayla Cevahir Otel’de gerçekleştirdik. Pullman otelimizin 2015-2016 yıllarında aktif olarak açılmasının ardından gerçekleşen havalimanı baskını, 15 Temmuz, Covid-19 pandemisi ve sırasıyla yaşanan ciddi boyuttaki krizleri göğüslemek durumunda kaldık. Fakat her kriz anında ayakta kalabilmeyi başardık.

“Event ve MICE segmentinde iddialıyız”

Atatürk Havalimanı’nın kapanması bizi etkileyeceğini düşündüğümüz boyutta olmadı. Bunun sebebi de otelimizin birçok dinamiğe sahip olmasından kaynaklanıyor. Sadece kurumsal bir segmentte değil, event ve MICE segmentinde de çok iddialı olduğumuzdan, gelen gruplarla otelimizi doldurmayı başarabildik. Yeni havalimanına da makul bir ulaşım avantajıyla da merkezdeki otellerden bir adım daha öne çıkmaktayız.

“Turistler bizden vazgeçmiyorlar”

Tabii eksi yön olarak şunları sayabiliriz; lokasyon açısından merkeze uzak olmamız, otel çevresinde halihazırda yerleşim planlarının devam ediyor olmasıyla çok fazla aktivite ile karşılaşamama, dışarıda gidilecek yerlerin sınırlı olması gibi sorunlar bizi bazı dönemler olumsuz etkileyebiliyor. Ancak buradaki açığımızı seri gruplar bazında, hedeflediğimiz gruplarla dengelemekteyiz. Turistler doldur boşalt mantığıyla bizi ziyaret etseler de yine de tur programları çerçevesinde bizden vazgeçmiyorlar. Böyle bir ivme yakaladığımızın da önemle altını çizmemiz gerekir.

“Yüzümüzü Latin Amerika’ya döndük”

Son dönemde otelimize kazandırdığımız bir Latin Amerika serimiz var. Neredeyse eskiden Çin, Uzak Doğu segmentinden aldığımız yoğunluğu artık Latin Amerika’dan alıyoruz. Bu da bize oldukça mutluluk veriyor.

“İstanbul’un otellere değil, otellerin yüksek kapasiteli toplantı salonlarına ihtiyacı var”

Bir dönem geçirdik ki turizm teşvik alan herkes otel açmaya başladı. Bu da bizi planlanmamış bir arz-talep dengesizliğine getirdi. Bu yola çıktıktan sonra, yoldan geçerken anca görebildik bu kadar fazla talep yokmuş. Doğru bir planlamayla sunulsaydı belki bugün geldiğimiz noktada böyle bir sorunla karşılaşmamış olabilirdik. Ama kongre ve event alanında uluslararası iş çekmek anlamında büyük çapta toplantı salonları kapasitelerine ihtiyacımız var. Bu her zaman doğru bir yatırımdır. Bu gelecekte her zaman bizim için doğrudur.”

Uluslararası Destinasyon Düğün Profesyonelleri Derneği Avrupa ve Asya Başkanı Murtaza Kalender, Pullman İstanbul otelde düzenlenen B2B Workshop Çalıştayı’nda konuşmasını yaparken…

“Murtaza Kalender, hiç kimsenin cesaret gösteremediği pandemi döneminde önemli bir başarı öyküsü yazmıştır”

Erçin, ülkemize birçok başarılı, önemli workshop ve çalıştayı kazandırmanın yanı sıra Uluslararası Destinasyon Düğün Profesyonelleri Derneği’nin Çalıştayı’nın (bkz: Düğün turizminin temsilcileri B2B çalıştayında buluştu) da ülkemizde gerçekleşmesini sağlayan Murtaza Kalender hakkında ve bu önemli organizasyona ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Murtaza Bey ile turizme ilk adımları attığım zamanlardan tanışmaktayız. Dostluğumuzu ilerleterek, o zamanlardan bu yana birlikte büyüdük diyebilirim. Projelerde birbirimize destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Kendisi son derece girişimci, çok çalışkan, asla pes etmeyen, vizyon sahibi, sektörün ihtiyaç duyduğu enerjiye sahip bir profesyoneldir. Ben çok takdir ederim. Tam bir başarı öyküsüdür. Hiç kimsenin cesaret gösteremediği pandemi döneminde bile böyle organizasyonları gerçekleştirebilen tek insan. O yüzden kendisini yürekten tebrik ederim.”