Rusların yılbaşı tatili için yurt dışı tercihleri ne durumda?

ATOR'dan Türkiye turlarına ilişkin açıklama
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze

Last Updated on 4 Kasım 2021 by Turizm Günlüğü

Rusya’da yılbaşı tatili fiyatlarında büyük artış bekleniyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, yaklaşan yeni yıl tatillerinde Rusya’daki tur fiyatlarının mevcut seviyeye kıyasla en az yüzde 10 ile yüzde 30 oranında artacağını öngördüklerini belirtti.

“Yılbaşı tatilleri için fiyatlarda öngörülen artış şu anki seviyenin yaklaşık yüzde 10’u. Ancak bu iyimser bir tahmin diyebilirim. Kötümser tahminimiz ise yüzde 30” diyen Lomidze, bu dönemde Rusya’da tur fiyatlarındaki yükselişin talepteki artıştan ve bazı bölgelerdeki otellerde olası yer sıkıntısından kaynaklanabileceğini kaydetti.

KIŞ SPORLARI VE KAYAK MERKEZLERİ POPÜLER

Rusya’da üç ila dört günlük konaklamayı kapsayan bir turun ortalama maliyetinin kişi başına yaklaşık 40 bin ile 50 bin ruble arasında olacağını belirten ATOR Başkanı, bu dönemde Ruslar arasında en popüler olan dinlenme şeklinin kış sporları ve kayak merkezleri olduğunu söyledi.

BOŞ ODA KALMADI

Lomidze, Kayak merkezlerinin bulunduğu Sheregesh’in taleplerde lider olacağını düşündüklerini belirtirken, aynı zamanda geleneksel olarak Soçi’deki kayak merkezi Krasnaya Polyana’da neredeyse boş oda kalmadığını vurgularken, yeni yıl tatilleri için Moskova dışında müstakil ev kiralama taleplerinde de artış gözlemlendiğini iletti.

RUSLARIN YENİ YIL TATİLLERİ İÇİN YURT DIŞI TERCİHLERİ NE DURUMDA?

Yakın zamanda Rusya’da faaliyet gösteren büyük tur operatörlerinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları, Rusların yüzde 40’ının yeni yıl tatilinde Mısır’ı tercih ettiğini gösterdi.

Tez Tour tarafından yapılan açıklamada, yılbaşı döneminde Tez Tour müşterilerinin tatil tercihleri listesinde lider ülkenin Mısır olduğu belirtilirken, bu yöndeki başvuruların yüzde 40’a ulaştığı, ikinci sırada yüzde 20 ile Türkiye, üçüncü sırada yüzde 15 ile BAE ve dördüncü sırada yüzde 14 ile Maldivler olduğu iletildi.

Yerli destinasyonların da beşinci sırada olduğunu vurgulayan Tez Tour, aynı zamanda Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Macaristan, Sri Lanka, Mauritius, Küba ve diğer bazı ülkeler için kış döneminde tatil turu başvurularının da olduğunu ifade etti.

Bir diğer tur operatörü TUI Russia, 30 Aralık 2021 – 9 Ocak 2022 arasındaki dönemi için tur paketi satış hacminin yaklaşık yüzde 40’ının Mısır olduğunu belirtirken; bu yönün zaten Ağustos ayında açıldıktan sonra hızla zirveye çıktığı, Türkiye ve BAE gibi önceki yılların tanınmış liderlerin önüne geçtiğini söyledi.

Rusların Türkiye’de yılbaşı tatili talepleri yüzde 21 olurken, BAE ise yüzde 20 olarak kaydedildi.

Kaynak: Gazetemru.com