Charter seferleri yeniden başladı… Liderliğe oynuyor

Last Updated on 10 Kasım 2021 by Turizm Günlüğü

2015 yılında kesintiye uğrayan Rusya – Mısır charter seferleri yeniden başladı.

Rusya ve Mısır, 9 Kasım 2021 itibariyle 2015 yılında Şarm El-Şeyh’ten St. Petersburg’a uçan Kogalymavia uçağının Sina Yarımadası üzerinde düşmesinden sonra charter uçuşlarına resmen yeniden başladı.

Rusya ve Mısır arasındaki uçuşların yeniden başlatılması olasılığına ilişkin temel kararın 2018’de verilmesine rağmen daha sonra sadece Moskova – Kahire arasında Aeroflot üzerinden yalnızca düzenli uçuşlar gerçekleştirilirken, bu yılın Temmuz ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, charter uçuşlar da dahil olmak üzere Rusya ile Mısır arasındaki tüm seferlere izin verilmesine ilişkin kararnameyi imzalamıştı.

Bu dönemden sonra salgın nedeniyle gerçekleştirilemeyen charter seferleri bir türlü karara bağlanamazken, Rusya Pandemi ile Mücadele Operasyon Merkezi tarafından yalnızca Mısır’ın tatil beldesi Şarm El-Şeyh ve Hurgada’ya da düzenli uçuşlara izin çıkmıştı.

MISIR’A KİMLER UÇACAK?

Gazetemru.com’un aktardığı habere göre Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Pandemi ile Mücadele Merkezi’nin kararının hemen sonrasında Mısır turlarını artıran Rus tur operatörlerinin sunduğu Mısır tatillerinin en az yüzde 15 ila yüzde 20 ucuzlayacağını söylüyor.

“YENİ YIL TATİLİ DÖNEMİNDE KOLTUK SIKINTISI YAŞANACAK”

Rusya’nın en büyük tur operatörlerinden olan Intourist’in basın servisi, Mısır’a ilk charter uçuşlarının yüzde yüz dolu olduğunu, ayrıca yeni yıl tatilleri döneminde muhtemelen büyük koltuk sıkıntısı yaşanacağını vurguladı.

Kızıldeniz tatil beldelerine olan talebi sürekli ve yüksek olarak nitelendiren Intourist yetkilileri, Mısır’ın yeni yıl tatil rezervasyonlarında tek lider olacağını öngörüyor.

Mısır’a yönelik charter programlarına olan yüksek talep ve en yakın uçuşların neredeyse tam dolu olması TUI Russia seyahat acentesi tarafından da dile getirildi.

“OLAĞANÜSTÜ YÜKSEK TALEP”

Moskova’dan ve ülkenin 30 bölgesinden Hurgada ve Şarm El-Şeyh’e tatil programları sunan şirketin basın servisi, Moskova, St. Petersburg, Ekaterinburg ve Krasnodar’dan ilk charter uçuşları için olağanüstü yüksek talep kaydettiklerini belirtti.

Benzer veriler tur operatörü Anex Tour tarafından da gözlemleniyor.

Tur operatörleri, charter seferlerinin başlamasıyla Mısır tatil turlarında ortalama tur paketinin fiyatlarında yaklaşık yüzde 40 oranında düşüş yaşandığının altını çizen uzmanlar, dört yıldızlı her şey dahil konaklamada iki kişilik bir haftalık tur maliyetinin 77 bin 500 rubleden 47 bin 100 rubleye düştüğünü aktardı.

Anex Tour yetkilileri, son haftaların sonuçlarına göre bu turların maliyetinin uçuş programlarının sayısındaki artış ve charter seferleri sayesinde 69-80 bin rubleden 49 bin rubleye düştüğünü de söyledi.

Tez Tour’un basın servisi, charter programlarının başlatılmasından sonra Mısır’a seyahat fiyatlarının henüz düşmediğini, aksine artmaya devam ettiğini iletirken, bu eğilimin Mısır otellerinde oda müsaitliği ile ilgili bazı zorluklar nedeniyle önümüzdeki birkaç hafta içinde devam edeceğini de aktardı.

Tur operatörleri ayrıca yaklaşan yeni yıl tatillerinde ülkeye seyahat için yüksek bir talep olduğunu iletirken, Anex Tour, bu yıl Mısır’a olan talebin önceki yıllara göre daha yüksek olduğunu, kışın da artacağını vurguladı.

Şirkete göre Rusların Mısır’a olan ilgisi, yalnızca yıl boyunca yaz mevsimi ve basit vize uygulaması sayesinde değil, aynı zamanda her şey dahil sisteminde faaliyet gösteren otellerdeki bütçeye uygun konaklama maliyetlerinden kaynaklanıyor.