Uğur Dündar’dan THY ve SHGM’ye tepki

Last Updated on 11 Kasım 2021 by Turizm Günlüğü

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Uğur Dündar: Türk Hava Yolları, diğer özel hava yolları ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü işsiz Türk pilotlarını mağdur ediyor

Sözcü Gazetesi’nin köşe yazarlarından Uğur Dündar, Onur Havayolları çalışanlarının mağduriyetini bugünkü köşe yazısına taşıdı.

“Onur Havayolları!…” başlıklı köşe yazısında Onur Havayolları çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara değinen Uğur Dündar; “Türk pilotları işsizlik sarmalındayken THY ve diğer özel hava yollarının, yabancı pilot sayısını %10 ile sınırlandıran yasalara uymaması ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün bu konuda yaptırım uygulamamasının” işsiz Türk pilotlarını mağdur ettiğini belirtti.

Uğur Dündar’ın konuya ilişkin kaleme aldığı satırlar şu şekilde:

“Onur Havayolları ve iflas eden Atlas Havayolları’ndaki 500’ü aşkın Türk pilot, 2 yıldan fazla bir süredir işsizlik yaşıyor. Oysa Türk Hava Yolları’nda 700’den fazla yabancı pilot görev yapıyor. Türk pilotlar işsizlik sarmalındayken THY’nin yabancı pilotları istihdam etmesi vicdanları zedeliyor. THY ve diğer özel hava yollarının, yabancı pilot sayısını % 10 ile sınırlandıran yasalara uymaması ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün bu konuda yaptırım uygulamaması, işsiz Türk pilotlarını mağdur ediyor.”

—O—

Uğur Dündar’ın “Onur Havayolları!..” başlıklı köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.