2021 yılının en çok turist alan ülkesi Türkiye olabilir

Eylül İçin Rusların Türkiye Hesapları

Last Updated on 22 Kasım 2021 by Yaşar Çelik

Güncellemeler ve kısıtlamalarla geçen 2021 yılında en az 50 milyon Alman’ın seyahat ettiğinden yola çıkarsak, 2022 yılında bir Almanya patlaması gerçekleşebilir. Pandemi sürecinde Almanların istikameti İspanya’dan daha istikrarlı bir tatil imkanı sunan Türkiye’ye yöneldi. Türkiye ilk kez turizmde İspanya’yı geçti. Yıl henüz bitmedi, 2021 yılının en çok turist alan ülkesi Türkiye çıkabilir. 9 milyon ziyaretçi ile Antalya en çok turist alan destinasyon olabilir.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, dün kendi bloğunda yayınladığı son yazısında yine Türkiye turizmine dair önemli öngörülerini paylaştı. Yavuz; “Türkiye 50 yıllık turizm tarihinde ilk kez turizm şampiyonu İspanya’yı geçti. Yıl henüz bitmedi, ancak yakından takip edenler yaklaşık olarak öngörüyorlardır, 2021 yılının en çok turist alan ülkesi Türkiye çıkabilir. Ben öyle okuyorum, 2 ay sonra belli olur. Ve bence 9 milyon ziyaretçi ile Antalya en çok turist alan destinasyon gibi gözüküyor.” tespitinde bulundu. İşte Yavuz’un o yazısı…

NE ÇEKTİK SENDEN R.K. !…

Dünya turizminin dinamosu sayılan Almanya pandemi başından beri seyahatlere getirdiği kısıtlamalarla turizm akışını önemli ölçüde etkiledi. 100 den fazla ülkenin verilerini inceleyerek Alman Dışişleri bakanlığına sürekli bilgi veren Robert Koch enstütüsü zaman zaman eleştirilere uğramasına rağmen önceleri günlük, daha sonra haftalık bilgi akışını bugüne kadar sürdürdü.

97 KEZ SEYAHAT GÜNCELLEMESİ YAPILDI

Alman dışişleri bakanlığı bu verilere göre seyahat güncellemesi yaparak özellikle turizm ülkelerinin kaderini çizdi. İlk olarak 15 Haziran 2020 günü Seyahat güncellemesine başlayan Robert Koch enstitüsü bugüne kadar 97 güncelleme yaptı. Bu güncellemelerden en çok seyahat yoğunluğu olan Akdeniz ülkeleri etkilenirken Türkiye için 4 kez güncelleme yapıldı.

TÜRKİYE 1,5 YIL BOYUNCA RİZİKOLU ve YÜKSEK RİZİKOLU STATÜSÜNDE KALDI

15 Haziran 2020 günü Türkiye 123 ülke ile birlikte rizikolu ülke ilan edildi. 11 ay rizikolu ülke statüsünde kalan Türkiye, tam sezon başlamak üzereyken 9 Nisan 2021 günü yüksek rizikolu ülke ilan edildi. Gelen tepkiler, düşen vakalar üzerine 4 Haziran 2021 günü Türkiye tekrar rizikolu ülke statüsüne çekildi. Bu arada Almanya Sınıflandırmada değişikliğe giderek yüksek rizikolu ülke, virus varyantlı ülke veya rizikosuz ülke kategorileri oluşturdu. Türkiye 17 Ağustos 2021 günü yüksek rizikolu ülke statüsüne dahil edildi. Bununla birlikte özellikle Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları karantinayı bile göze alarak Türkiye seyahatlerine başlayınca, Almanya seyahat koşullarını gevşetmek zorunda kaldı. Bütün bu kısıtlamalara rağmen Pandemi başından, bugüne kadar Almanya’dan sadece Antalya’ya önemli bir bölümü Türk Vatandaşları olmak üzere yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçi geldi.
Turizm sektörü pişirilecek ekmeğin önceden mayalanması gibi ürününü misafir gelmeden aylar öncesinden hazırlaması gereken bir sektörken, Robert Koch enstitüsünün sürekli yaptığı seyahat güncellemeleri hem turisti, hem tatil ülkesini belirsizlikler içine sürükledi. Özellikle Akdeniz ülkeleri pandemi süresince çok çekti Robert Koch Enstitüsünden.

2022’DE SADECE AŞILILAR SEYAHAT EDEBİLECEK

Görünen o ki 2022’de seyahatin tek koşulu var: AŞILI OLMAK

Güncellemeler ve kısıtlamalarla geçen 2021 yılında en az 50 milyon Alman’ın seyahat ettiğinden yola çıkarsak, 2022 yılında bir Almanya patlaması gerçekleşebilir. Alman Hükümeti turizm sektörüne sağladığı desteği 31 Mart 2022 gününe kadar uzattı. Yani son günlerde artan vakalar üzerine ‘bu kışı evde geçirin, biz zararınızı öderiz’ demeye getirdi.

Nisan 2022’den sonra Alman’ı bağlasan durmaz….

Pandemi sürecinde Almanların istikameti İspanya’dan daha istikrarlı bir tatil imkanı sunan Türkiye’ye yöneldi. Türkiye 50 yıllık turizm tarihinde ilk kez turizm şampiyonu İspanya’yı geçti. Yıl henüz bitmedi, ancak yakından takip edenler yaklaşık olarak öngörüyorlardır, 2021 yılının en çok turist alan ülkesi Türkiye çıkabilir. Ben öyle okuyorum, 2 ay sonra belli olur. Ve bence 9 milyon ziyaretçi ile Antalya en çok turist alan destinasyon gibi gözüküyor.