6 ülkeye seyahat kısıtlaması getirdi

Last Updated on 26 Kasım 2021 by Turizm Günlüğü

İngiltere, yeni COVID – 19 varyantı nedeniyle 6 Afrika ülkesine seyahat kısıtlaması getireceğini duyurdu.

İngiltere, Güney Afrika ve Botsvana’da görülen ve yeni tip koronavirüsün (COVID – 19) B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni bir varyantı nedeniyle 6 Afrika ülkesini, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında oluşturduğu seyahat listesinde “kırmızı listeye” aldı.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) yeni bir varyantı araştırıyor. Daha fazla veri gerekiyor ancak şimdi önlem alıyoruz” ifadelerini kullandı.

27 Kasım Cumartesi günü öğleden itibaren 6 Afrika ülkesinin kırmızı listeye ekleneceğini ve uçuşların geçici olarak askıya alınacağını belirten Javid, İngiltere yolcularının da karantinaya alınması gerektiğini belirtti.

Bakan Javid, daha sonra yaptığı açıklamada da bu ülkelerin; Güney Afrika, Namibya, Lesoto, Botsvana, Esvatini ve Zimbabve olduğunu bildirdi.

Güney Afrika, Namibya, Lesoto, Botsvana, Esvatini ve Zimbabve’den uçuşlar yarın saat 12:00’den itibaren askıya alınacak ve pazar günü saat 16:00’dan sonra İngiltere’ye yeni gelenlerin de otellerde karantinaya alınması gerekecek.