Doğa tutkunları için tatilin yeni adresi: bungalov.com.tr

Bunga Tur ve Bungalov.com.tr Kurucusu Serhat Tekin
Bunga Tur ve Bungalov.com.tr Kurucusu Serhat Tekin

Last Updated on 16 Ocak 2024 by Turizm Günlüğü

Bungalov evi kiralarken ve bungalov tatili tercihlerinde nelere dikkat edilmeli? Hangi kriterler göz önünde bulundurulmalı? Bungalov tatillerine ilişkin detayları Bunga Tur ve Bungalov.com.tr Kurucusu Serhat Tekin ile konuştuk.   

Son dönemde popüler hale gelen bungalov tatilleri pandeminin de etkisiyle yoğun rağbet görüyor. Peki bungalov evi kiralarken, bungalov tatili tercihlerinde nelere dikkat edilmeli? Hangi kriterler göz önünde bulundurulmalı? Bungalov.com.tr ve Bunga Tur Sahibi Serhat Tekin ile bungalov tatillerine yönelik detayları konuştuk.

Antalya, Sapanca, Bodrum, Ağva ve Yalova başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında bungalov tatili imkanı sunan bungalov.com.tr platformunun kurucusu Serhat Tekin; “portföylerinde birçok bungalov otelden oluşan tesislerin yanı sıra müstakil bungalovların, tiny house’ların, villaların, glamping tesislerinin ve dağ evlerinin de yer aldığını” belirtti.

Her Instagram hesabı veya her web sitesi üzerinden bungalov rezervasyonu yapılmaması konusunda uyarıda bulunan bungalov.com.tr platformunun kurucusu ve Bunga Tur Sahibi Serhat Tekin; bungalov tatili tercih ve rezervasyonlarında dikkat edilmesi gereken hususları paylaştı.

İşte bungalov.com.tr platformunun kurucusu Serhat Tekin’den bungalov tatillerine yönelik öneri, tavsiye ve dikkat edilmesi gereken hususlar:    

Öncelikle kısaca sizi tanıyabilir miyiz? Turizm sektöründe yürüttüğünüz çalışma ve deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz?

Ben; Serhat Tekin. Sakaryalıyım, 32 yaşındayım. 14 senedir turizm sektörünün içerisindeyim. Turizm ve otelcilik sektöründe farklı departmanlarda çalıştım.

İlk olarak sektöre F&B departmanında stajyer olarak sonrasında kadrolu olarak ilk deneyimim bell-boy’luk oldu.

Ön büro departmanında müdür yardımcılığı ve satış departmanında farklı otellerde müdürlük yaptıktan sonra pandemi döneminde otelcilikten ayrılarak kendi işimi yapmaya başladım.

bungalov.com.tr hakkında kısa bir bilgi alabilir miyiz?

bungalov.com.tr son zamanda ayrıcalıklı tatil anlayışı olan doğal yaşamı isteyen misafirlerimize müstakil tatili sunan online rezervasyon sitesidir.

Pandemi döneminde başlattığımız bu girişim hız kesmeden devam ediyor, misafirlerimiz bizi tercih eden herkes çok memnun.

Son dönemde, özellikle pandemi sonrasında bungalov tatillerine yönelik talep nasıl bir seyir izliyor?

Bungalov konaklaması, pandemi döneminde başladı. Aslında daha önce vardı fakat bu kadar çok tercih edilmiyordu. Pandemi döneminde çoğu iş kolunun çalışmamasından dolayı 3 veya 4 günlük yasaklarda uzun kalışlar olmaya başladı hatta çoğu misafirimiz bu dönemde yer bulamadı.

Pandemi sonrası talep yine devam ediyor yazın çok güzel bir sezon geçirdik. Yazın havuzlu bungalovlar kış sezonunda ise Sapanca’da yer alan şömineli, jakuzili ve ısıtmalı havuzlu bungalovlar tercih ediliyor.

bungalov.com.tr’nin portföyünde bulunan bungalov tesislerinden bahsedebilir misiniz? Türkiye’nin hangi bölgelerinde tatilcilere bungalov tatili imkanı sunuyorsunuz?

Birçok bungalov otelden oluşan tesisler, müstakil bungalovlar, tiny house, villalar, glampingler, dağ evleri portföyümüzde bulunmaktadır.

Tesislerimiz Antalya, Sapanca, Bodrum, Ağva, Yalova’da yer almaktadır.

🌲 BUNGALOV TATİLLERİNİN SUNDUĞU AVANTAJLAR

Bungalov tatilinin avantajları nelerdir?

Her şeyden önce doğanın içinde tatil yapıyorsunuz buna hepimizin ihtiyacı var.

Kalabalık ve gürültülü şehirler, hava kirliliğinin yüksek oranda seyrettiği yerler sağlımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Solunan kirli ve pis hava özellikle nefes alma ritmini alt üst edip akciğerleri de deforme etmektedir.

Bu yüzden tatil yapılan ortamın genelde sessiz veya sakin, kalabalık olmayan, bol ağaçlı yerler olması kendimize ayırdığımız belirli bir zaman diliminde de olsa akciğerlerimizi şehrin kirli, pis havasından koruma adına faydalı olacaktır.

  • Bungalovlar yapısı itibari ile nefes alabilirler. Bu yüzden bungalov tatili sağlığınız için son derece faydalıdır.
  • Bungalovlarda her mevsim tatil yapabilirsiniz. Eğimli çatıları onları, yağışlara ve rüzgarlara karşı koruduğundan her mevsim tatil yapılabilecek ideal bir tatil evi yapar.
  • Astım ve romatizma gibi birçok hastalığı önlerler.
  • Bungalov evler ahşap yapılar olduğu için ses yalıtımı sağlarlar.
  • Bungalov evler çevre dostu yapılardır ve bungalov tatilleri daha düşük maliyetlidirler.
  • Bungalovlarda tatil yapanlar şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak doğa ile iç içe izole bir tatil yapma imkanına kavuşurlar.
  • Bungalovlar nefes alabilen bir malzeme olan ahşaptan dekore edilmiş estetik yapılardır. Ahşabın güzelliği kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.
  • Bungalov evler tüm gereksinimleriniz düşünülerek dekore edilmiştir. Bungalovlarda evinizdeki rahatlığı ve konforu bulabilirsiniz.

🏡 BUNGALOV KİRALARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Bungalov tatilini tercih edeceklere ve bungalov kiralamayı planlayanlar için ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz? Nelere dikkat etmeliler?

Öncelikle bungalov konaklamasının amacı doğa ile iç içe olmasıdır. Bungalov kiralarken görsele çok önem veriliyor, önemli olan doğanın içinde ve kullanışlı olmasıdır ayrıca geniş olmasına dikkat edilmelidir.

Güven konusuna gelecek olursak çok fazla dolandırıcılık olmaktadır. Satın alacakları yerin güvenilir bir şirket olmasına ve seyahat acentesi ise TÜRSAB belgesi olmasına dikkat edilmeli. Bu konuya değinmek istiyorum bungalov kiralayacak olan misafirlerimiz Instagram’dan bungalov tatili satın almasınlar. Instagram’da sadece TÜRSAB numarası yazması bile yeterli değil web sitesinden doğrulama kodu üzerinden gerçekten TÜRSAB resmi web sitesine yönlendiriyor mu buna dikkat etsinler.

Bu konuda TÜRSAB daha detaylı çalışma yapmalı diye düşünüyorum. Her Instagram hesabı veya her web sitesi açandan otel ve bungalov rezervasyonu yapılmamalı ve seyahat acentesi araştırılmalıdır.

📍 BUNGALOV TATİLLERİNİN GÖZDE DESTİNASYONU: SAPANCA

Bungalov tatili denildiğinde ilk olarak “bireysel tatil ve seyahatler” akla geliyor.

İş seyahatleri, MICE ve farklı etkinlikler için de bungalovlar tercih edilebilir mi? Portföyünüzde MICE ve farklı etkinlikler için de hizmet sunan bungalov tesisleri mevcut mu?

Evet; bungalovlar tek ve korunaklı 1 senedir bir aileye hitap ediyor. Münferit talepler haliyle çok fazla fakat yeni yeni Sapanca bölgesinde yeni tesisler açılıyor. Bunlar 10 bungalov otelin bir arada olduğu tesisler.

MICE sektörüne hitap eden içerisinde toplantı imkanı olan birkaç tesis mevcut; gün geçtikçe çoğalacaktır.

Yaklaşan yılbaşı ve sömestr dönemi için bungalov tatillerine yönelik rezervasyonlar nasıl bir seyir izliyor? Genel bir değerlendirmede bulunabilir misiniz?      

Bungalovlara özel günlerde talep çok fazla. Şu an için yılbaşı rezervasyonları için yer kalmadı diyebiliriz.

Yeni tesisler yapılıyor; çok kısa süre içerisinde tamamlanacaklar. Bu tesisler bittikten sonra sayı biraz daha çoğalacaktır. Şu an yakın bölgelerde doluluk %90 seviyesindedir.

—O—