BookingAgora ve KPlus’tan acentaların satışlarını arttıran teknolojik çözümler

Last Updated on 27 Aralık 2021 by Turizm Günlüğü

BookingAgora ve KPlus Bilişim Teknolojileri A.Ş. markaları, yazılım çözümleriyle; işlerini büyütmek ve kısa zamanda hızlı yol almak isteyen TÜRSAB üyesi seyahat acentaları, tur operatörleri, kurumsal çalışan seyahat acentaları ve DMC acentalarına önemli imkanlar sunuyor.

Seyahat ürün tedarikçisi konsolidatör firması BookingAgora ve teknoloji çözüm ortağı KPlus Bilişim Teknolojileri A.Ş., iki farklı ürünleri “In-Domain” ve “TravelRobot” ile seyahat acentalarının online dünyada satışlarını artırmak, risklerini minimuma indirmek ve genel maliyetlerini minimilize etme imkânı sağlıyor.

BookingAgora Kurucu Ortağı Murat Kahraman BookingAgora markasının “In-Domain”, KPlus Bilişim teknolojileri A.Ş Kurucu Ortağı Kadri Ciga ise KPlus’ın “Travelrobot” ürününün, seyahat acentalarına sunduğu kolaylık ve avantajları anlattı.

IN-DOMAIN: B2C DÜNYASI’NDA ONLINE SATIŞ YAPMAK İSTEYEN SEYAHAT ACENTELERİ İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

İlk olarak BookingAgora Kurucu Ortağı Murat Kahraman, “In-Domain” yazılımına ilişkin detayları paylaştı.

“In-Domain” hizmetlerinin faaliyete yeni başlayan ve butik ölçekli hizmet veren seyahat acentaları için önemli bir online satış kanalı olduğunu belirten Murat Kahraman; “In-Domain” hizmetlerinin işleyişi hakkında şu açıklamalarda bulundu:

ACENTALAR “IN-DOMAIN” İLE ÇOĞU İŞ YÜKÜNDEN KURTULUYOR

BookingAgora’nın “In-Domain” hizmeti ile seyahat acentaları kendi markalarını online dünyaya taşıma imkânı yakalıyor. “In-Domain”, seyahat acentalarının Uçak Bileti, Otel, Araç Kiralama, Transfer ve Paket Tur gibi tüm seyahat ürünlerini satmalarına imkân sağlıyor. Seyahat acentaları bu platform ile kendi ürünlerini kendi belirledikleri fiyatlar ile satışa açabilme imkanına sahipler. “In-Domain”i tercih eden seyahat acentaları, BookingAgora’nın çok sayıda yapmış olduğu Banka POS entegrasyonları ile Banka POS maliyetlerinden kurtulma ve yüklü teminatlar vermeden finansal anlamda da büyük avantajlar yakalıyor.

“In-Domain” hizmeti, seyahat acentalarının AR-GE ve alt yapı geliştirme gibi konularla uğraşmalarını gerektirmemektedir. Seyahat acentaları son tüketiciye ulaşmak için Google, Adwords, SEO gibi reklam çalışmaları, tanıtım, pazarlama, içerik, blog yönetimi ve sosyal medya konularında çalışmalarına ağırlık veriyor. In-Domain sayesinde seyahat acentaları sadece kendi marka bilinirliği ve marka değerlerinin artmasına ağırlık veriyorlar.

IN-DOMAIN’İN SEYAHAT ACENTALARINA SUNDUĞU AVANTAJLAR

Murat Kahraman, In-Domain’in seyahat acentalarına sunduğu avantajları ise şu şekilde sıraladı:

  1. “In-Domain” seyahat acentalarının iş yükünü azaltıp, kendi markalarının tanıtımına ve ürünlerinin pazarlanması için olanak sağlıyor.
  2. Zaman tasarrufu: BookingAgora bu hizmetleri ile yıllarca süren hazırlık süreçlerini seyahat acentaları için “24 ila 48 saat” arası bir çalışma ile zaman kavramını tamamen değiştiriyor. 1 – 2 saatlik eğitim ile seyahat acentesinin personelleri bu platformu çok rahatlıkla yönetebiliyor ve kullanabiliyor.
  3. Seyahat acentaları Yurtiçi ve Yurtdışı Uçak Bileti, Otel, Araç Kiralama, Transfer ve Paket Tur gibi ürünler için doğrudan erişim imkanına sahip oluyor. Böylece ürün tedariki konusunda hem zaman hem de bütçeden tasarruf etmelerini sağlıyor.
  4. BookingAgora’nın Banka POS anlaşmaları sayesinde seyahat acentaları finansman maliyetine katlanmadan satışlarını gerçekleştirebiliyor. Seyahat acentaları, yapılan satışlar sonrasında BookingAgora’ya hakediş faturası keserek hakedişlerini alabiliyor veya sonraki satışları için kullanabiliyorlar.
  5. Seyahat acentaları detaylı raporlama ve fiyat yönetim panelleri ile bütün platformu çok kolay şekilde yönetebiliyor.

Son olarak Murat Kahraman, BookingAgora’nın “In-Domain” hizmetini kısaca; “24 saat gibi kısa bir süre içerisinde kurulumla seyahat acentaları için seyahate yönelik ana ürünleri direkt satışa açabilecekleri modern, hızlı, dinamik ve güvenilir B2C Platformu” olarak tanımladı.

OKUMA ÖNERİSİ: Seyahat acentalarının çözüm ortağı: BookingAgora

TRAVELROBOT: ÜRÜN MODÜLLERİ İLE KENDİ PLATFORMUNUZU YARATIN

KPlus Bilişim Teknolojileri A.Ş ve BookingAgora Kurucu Ortağı Kadri Ciga, ise seyahat acentaları, tur operatörleri, transfer firmaları, MICE – etkinlik firmaları ve DMC acentalarına yönelik geliştirdikleri “TravelRobot” isimli “booking engine” ürünü hakkında açıklamalarda bulundu.

KPlus’ın “TravelRobot” ürününü; seyahat acentalarının kendi operasyonlarını ve satış acentalarının bütün operasyonlarını, satışlarını, muhasebe ve finansal yapılarını yönetebilecekleri bir platform” olarak tanımlayan Kadri Ciga; TravelRobot’un “TravelRobot B2C”, “TravelRobot B2B” ve “TravelRobot Corporate” olmak üzere üç farklı yapıya sahip olduğunu belirtti.

Kadri Ciga, “Bu yapıların kendi içeriğinde çok sayıda modül barındırması ve çok ince detaylarına kadar düşünülüp üretilen sistem olduğuna, seyahat endüstrisi için ciddi avantajlar sağladığına” dikkat çekti.

TravelRobot, seyahat acentalarının faaliyet gösterdiği farklı alanlar (Uçak Bileti, Otel, Tur, Araç Kiralama, Transfer, Dinamik Paket, Vize vb.) için farklı modüller sunarak avantaj sağladığını söyleyen Kadri Ciga; “farklı ürün segmentleri için sunduğumuz modüller arasından kendi ihtiyacınıza uygun modülleri seçerek kendi platformunuzu yaratabilirsiniz. Böylece kullanmadığınız modüller için para ödemek zorunda kalmaz, uygun fiyata istediğiniz platforma sahip olabilirsiniz” dedi.

TRAVELROBOT’UN SEYAHAT ACENTALARINA SUNDUĞU AVANTAJLAR

KPlus Bilişim Teknolojileri A.Ş. Kadri Ciga, TravelRobot’un seyahat acentalarına sunduğu avantajları ise şu şekilde sıraladı:

  1. Modern, hızlı ve kullanım kolaylığı sağlayan kullanıcı dostu ara yüz.
  2. Uçak Bileti, Otel, Transfer, Rent a Car, Paket Tur, Vize, Etkinlik gibi seyahat acentalarının bütün ürünlerinin hepsini bir platformda toplama ve hızlıca satışa açabilme imkânı. Tüm operasyonları en iyi standartlarda yönetebilme, organize edebilme imkânı.
  3. 7/24 Destek: Herhangi bir talebiniz olduğunda veya herhangi bir aksaklık olduğunda, KPlus Bilişim Teknolojileri anında çözüm ortağı olarak size hizmet sağlıyor.
  4. Zaman tasarrufu: TravelRobot’un kurulumu sözleşme imzaladıktan sonra kısa zaman içerisinde tamamlanıyor. Kurulumla birlikte “Pazarlama, Rezervasyon ve Satış” başta olmak üzere bütün operasyonunuza hızlıca başlayabiliyorsunuz.
  5. Detaylı raporlama imkânı: En ince ayrıntısına kadar düşünülerek hazırlanmış detaylı grafikler ile desteklenmiş rapor ve istatistik alt yapısı sayesinde işlerinizi ölçümleyebiliyorsunuz ve bu sonuçlara göre sektördeki planlamanızı çok sağlıklı yapabiliyorsunuz.
  6. TravelRobot ile herhangi bir ön muhasebe programına ihtiyaç duymadan bütün ön muhasebe işlemlerinizi takip edebiliyor ve gerçekleştirebiliyorsunuz. Fatura Kesme, Müşteri ve Sağlayıcı Cari Takibi, Banka POS Yönetimi, Finansal Raporlamalar gibi bütün süreçlerini çok kapsamlı olarak görüntüleyebiliyor ve yönetebiliyorsunuz. Sadece resmi muhasebe için ekstra bir yapıya ihtiyaç duyuluyor. KPlus’ın oluşturduğu Muhasebe XML/API servisi sayesinde çalışmış olduğunuz resmi muhasebe programınıza yaptığınız tüm işlemlerin otomatik akışını sağlayarak; işlerinizi daha sağlıklı ve doğru yönetmenize imkân sağlıyor.
  7. Bulut ortamı sayesinde dilediğiniz yerden platformunuza anında erişim sağlayabiliyor ve yönetebiliyorsunuz.

—O—

Detayları incelemek ve online talep almak isteyen seyahat acentaları

www.kplus.com.tr

adresini ziyaret edebilir