Alman turistin gözdesi bu sene de Türkiye olacak

turizm sezonu

Last Updated on 10 Ocak 2022 by Yaşar Çelik

Avrupa’nın en büyük ortak tatil rezervasyon portallarından biri olan İsviçre merkezli HolidayCheck’in raporuna göre 2022 Nisan-Mayıs için tüm Alman tatil rezervasyonlarının yüzde 18’i Türkiye’nin Akdeniz kıyılarına olacak.

Hürriyet’te yer alan habere göre Almanya’da her 5 kişiden birinin tatil için ‘Türkiye’yi tercih ettiğini söyleyen HolidayCheck, Türkiye’nin tercih edilmesinin başlıca nedenini ise ‘kesintisiz güneş, uzun kumsallar, temiz hava, hijyenik önlemler ve Avrupa destinasyonlarına yakın olması’ şeklinde açıkladı.

TÜRKİYE İLK SIRADA

Başka bir karşılaştırma portalı olan Almanya merkezli Check24 tarafından yapılan analize göre de Alman tatilcilerin Antalya ve Side bölgesine büyük ilgi duyduğu, ‘garantili’ güzel havanın tatilcilerin vazgeçilmezi olduğu vurgulandı. Ayrıca Almanlar için ilk sırada gelen Türkiye’yi sırasıyla Mısır’ın Kızıldeniz kıyıları ile Mayrka, Girit ve Kanarya Adaları’nın takip ettiği ifade edildi.

2022 BEKLENTİSİ 5 MİLYON ALMAN TURİST

Araştırma ve veri analizleri çerçevesinde 2019 yılında 5 milyon Alman turist Türkiye’ye gelirken, salgının başladığı 2020 ve 2021 yıllarında ise seyahatler olumsuz etkilendi. Bu istatistikler 2020’de 1.1 milyon 2021’de ise 3 milyon oldu. 2022 beklentisi ise yeniden 5 milyonun üzerinde Alman turist sayısına ulaşmak var.