Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapıları için açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Bulgar mevkidaşı ile gerçekleştirdiği temasların ardından Kapıkule Sınır Kapısı’nda açıklama yaptı / Kaynak: uab.gov.tr

Last Updated on 18 Şubat 2022 by Turizm Günlüğü

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Sınır kapılarında kapasitenin artırılması için Bulgaristan ile mutabık kaldık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır Kapılarında kapasitenin artırılması ve şartların iyileştirilmesi için Bulgaristan ile mutabık kaldıklarının altını çizerek, kısa vadede kapılardaki geçiş kapasitelerinde yüzde 30’lara varan artışların yapılacağını duyurdu.

Konuya Kapıkule Sınır Kapısı’nda açıklama yapan Karaismailoğlu, Bulgaristan geçişli olan karayolu kapılarında yaşanan sıkıntıların öncelikleri konuların başında yer aldığını söyledi.

İLAVE GEÇİŞ KAPILARIN YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR VAR

Kısa vadede kapılardaki geçiş kapasitelerinde yüzde 30’lara varan artışların yapılacağını açıklayan Karaismailoğlu, “Ayrıca, kalıcı olarak da ilave geçiş kapılarının yapılması konusunda da önemli çalışmaları var. İnşallah 6 ay içerisinde bu kalıcı kapıların yapılması ve önemli gelişmeler yaşanacağı noktasında kendileri ile hemfikir olduk. Karayolu transit geçişlerinde olsun, ikili geçişlerde olsun Bulgaristan ile iyi ilişkilerimiz devam edecek ve buradaki taşımacılarımızın yaşadığı sorunları minimuma indirmek için elbirliği ile çalışacağız. Bu konuda hemfikir olduk” dedi.