Dünya Rehberler Günü kutlu olsun

Foto: Komsomolskaya Pravda / Комсомольская правда

Last Updated on 21 Şubat 2022 by Turizm Günlüğü

Turizm sektörünün aktörlerinden, ülke turizminin en önemli temsilcileri ve önde gelen tanıtım elçileri olan tüm turist rehberlerinin Dünya Rehberler Günü kutlu olsun.

Bugün 21 Şubat Dünya Rehberler Günü…

Turizm Günlüğü olarak, turizm sektörünün gizli kahramanları turist rehberlerinin 21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nü kutlarız.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Dünya Rehberler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Ersoy’un Dünya Rehberler Günü mesajı şöyle:

“Turizm temelde daima doğru iletişime dayanan bir sektördür. Tanıtımdan ağırlamaya kadar gerek hedef kitlenizin tamamıyla gerekse birebir şahıslarla kurulan doğru iletişim turistin tercihlerindeki önceliğinizi dolayısıyla başarınızın sürekliliğini belirleyen önemli bir etkendir. Rehberler iletişimin iki yönünü de kontrol edebilme potansiyelleri ile bu alandaki en önemli aktörlerdendir. Hem temsil ettikleri ülkenin ve turizm bölgesinin sözcüsü olmaları vesilesiyle hem de misafirlerimizin istek ve beklentilerinin en doğru şekilde karşılanmalarını sağlayabilmek adına onların gözlerinden ziyareti değerlendirme ve yönlendirme kabiliyetleriyle turizm hareketinin her iki öznesine de hizmet verirler. Rehberin kalite ve kabiliyeti bu hizmetin kalitesini, hizmetin kalitesi ise turizmin başarısını belirleyen ciddi bir faktördür. Böylesi kilit bir görevin bilincinde kendisini sürekli geliştirerek daima daha iyisini hedefleyen bir anlayışla Türkiye’nin turizmine bilgisi, alın teri ve emeğiyle vazgeçilmez katkılar sunan siz değerli rehberlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyor, Dünya Rehberler Günü’nüzü kutluyorum.”