İstanbul’da okul servis araçları ile korsan taşımacılık yapılıyor!

Turizm taşımacılığında korsan kullanılan okul servisleri ne kadar güvenilir?

Last Updated on 25 Şubat 2022 by Yaşar Çelik

Son günlerde İstanbul’da korsan taşımacılığın artması üzerine harekete geçen Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER), LAA plakalı personel ve okul servisi araçlarını kullanarak etkinlik alanlarına yapılan korsan taşımacılığı eleştirdi.

Turizm taşımacılığında korsan kullanılan okul servisleri ne kadar güvenilir?

İstanbul’da 25 bin kayıtlı servis aracı buluyor. Uzaktan eğitim ve evden çalışma gibi nedenlerden dolayı bunların 10 bin kadarı uzun zamandır iş yapamıyor. İş yapamayan bu okul servis araçlarının uzun zamandır özellikle İstanbul’da etkinlik alanı transferlerinde korsan olarak kullanıldığı iddia edildi.

Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER) Başkan Yardımcısı Taşkın Arık, LAA plakalı personel ve okul servisi araçlarını kullanılarak etkinlik alanlarına yapılan korsan taşımacılığı ilgili mercilere iletti.

TTDER’den yapılan açıklamada gelen yoğun şikayetler neticesinde beli başlı seyahat acentelerinin korsan taşıtlar ile İstanbul il sınırları içinde LAA plakalı personel ve okul servisi araçlarını kullanarak müze ve ören yerleri ile belli başlı etkinlik alanlarına (Minyatürk, Akvaryumlar, Kıdzanya, NASA vb) rekabeti bozucu şekilde taşıma yaptıklarının birebir görüldüğü belirtildi. TTDER, söz konusu korsan faaliyetler hakkında 1618 sayılı yasa gereği denetimlerin yapılmasını ve ilgili seyahat acentelerinin uyarılmasını istedi.