Araç kiralarken dikkat etmeniz gereken 7 şey!

Seyahat için araba kiralama.

Last Updated on 4 Mart 2022 by Yaşar Çelik

Pek çok kişi, özellikle tatil dönemlerinde ve iş seyahatlerinde araç kiralama ihtiyacı duyuyor. Ayrıca yaşanan küresel salgın dolayısıyla da toplu taşıma araçları kullanmak yerine daha izole bir seyahat için araç kiralama hizmetlerine olan talep de artmıştır. Bu yazımızda araç kiralarken dikkat etmeniz gereken 7 noktaya yer verdik.

İş seyahati için İstanbul’a geldiğinizi varsayalım. Toplu taşıma araçlarında yorulmak ya da taksilere para yağdırmak yerine İstanbul araç kiralama hizmetinden yararlanarak hem daha ekonomik hem de konforlu bir seyahat geçirebilirsiniz.

Günümüzde yoğun talep gören bir sektör olduğu için karşınıza pek çok araç kiralama sitesi ya da şirketi çıkabilir. En uygun aracı kiralamak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar da vardır. Bu yazımızda araç kiralarken dikkat etmeniz gereken 7 noktaya yer verdik.

1) İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Araç kiralama öncesinde mutlaka kaç kişi olacağınızı, aracı ne kadar ve nerede kullanacağınızı, yakıt bütçenizi belirleyin. Bunlara dikkat ettiğiniz takdirde işinize yaramayacak araç kiralamamış ve bütçenizi aşan bir araç kiralayarak maddi zorluklara girmemiş olursunuz.

Şehir içerisinde kullanacağınız araç ile dağlık bir bölgeye giderken tercih edeceğiniz aracın özellikleri farklı olacaktır. Bu noktalara dikkat ederek daha güvenli ve konforlu bir seyahat planı hazırlamış olursunuz.

2) Size Yakın Bir Konumdan Kiralama Yapın

Tatil ya da iş seyahatiyle şehre gelen ziyaretçilere havalimanı araç kiralama hizmetinden yararlanmaları önerilir. Bu noktaya dikkat etmeyen pek çok kişi, şehir merkezine ulaşmak için toplu taşımaya ya da taksilere binmek zorunda kalıyor. İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetinden yararlanarak uçaktan indiğiniz gibi aracınızı teslim alabilirsiniz. Böylece zamandan da tasarruf sağlamış olursunuz.

3) Fiyat Kampanyalarından Yararlanın

Araç kiralama firmaları daha fazla müşteriye ulaşmak için düzenli olarak kampanyalar düzenlemektedir. Eğer ki bu fırsatlardan yararlanarak araç kiralama işleminizi tamamlarsanız ekonomik bir yol izleyebilirsiniz.

Düşük fiyat kötü hizmet anlamına gelmediği gibi yüksek fiyatta iyi hizmet anlamına gelmez. Bu noktada araç kiralama firmasının tecrübesin, kurumsallığını, müşteriye yaklaşımını göz önünde bulundurmalısınız.

4) Erken Rezervasyon Kampanyalarını Kaçırmayın

Erken rezervasyon kampanyalarından yararlanarak uygun fiyatlı araç kiralama imkânından da yararlanmış olursunuz. Özellikle tarihlerinin belli olduğu iş toplantıları ve tatil planları için erken araç kiralama rezervasyonu yaparak çok uygun fiyata araç kiralayabilirsiniz.

5) Eski Araçlardan Uzak Durun

Kiralık araçlar, genellikle hor kullanılır ve buna bağlı olarak da çok çabuk eskir. Şehir içi ya da uzun yol ihtiyaçlarınız için mümkün olduğunca yaşı büyük araçlardan uzak durmalısınız. Böylelikle yolda kalma, arazıyla karşılaşma, kaza yapma risklerinden de uzaklaşmış olursunuz. Güvenli ve konforlu bir yolculuk için eski araçlardan uzak durmanız önerilir.

6) Sözleşmeyi Mutlaka Okuyun

Araç kiralarken kaskosu ya da sigortası olmayan araçlardan uzak durmalısınız. Özellikle de sigortası yenilenmemiş ya da hiç yaptırılmamış araçlar, herhangi bir kaza durumunda size yüklü miktarda bedel ödetebilir. Araç kiralama sözleşmesinde firmanın sizden beklentileri, araç teslimatı gibi konulara ilişkin önemli maddeler yer alır ve bundan dolayı dikkatlice okunması gerekir. Herhangi bir gecikme durumunda da karşılaşacağınız cezalar da bu sözleşmede yer alır.

7) Kiralayacağınız Aracı Detaylı İnceleyin

Evrak işlerinin tamamlanmasının ardından aracı teslim alırken detaylıca kontrol etmelisiniz. Aracın etrafından gezinerek herhangi bir çarpma ya da çizik olup olmadığını tespit etmeli ve ardından da bagajı, tüm kapıları ve kaputu açarak bir sorun olup olmadığını incelemelisiniz. Kiralıyormuş gibi değil de satın alıyormuş gibi inceler ve görevlinin not etmesini sağlarsanız aracı teslim ettiğinizde daha önce oluşmuş hasarlardan sorumlu tutulmazsınız.

Araç kiralarken dikkat etmeniz gereken noktaları sizinle paylaştık. Bu 7 noktaya dikkat ederek kiraladığınız araçla daha huzurlu ve güvenli sürüş deneyimi yaşarsınız. Araç kullanırken ya da aracı teslim ederken hiçbir sorun yaşamamak için mutlaka bu noktaları göz önünde bulundurun.