Instagram’da sahte bungalov hesaplarına dikkat!

Tüketiciyi aldatan 22 sosyal medya fenomenine ceza

Last Updated on 16 Ocak 2024 by Turizm Günlüğü

Bungalov tatili için tercih edilen Instagram hesaplarında nelere dikkat edilmeli? Sahte hesaplar nasıl anlaşılır? Dolandırıldıktan sonra ne yapmalı? Bungalov tatillerinde Instagram dolandırıcılığı hakkındaki detayları Bunga Tur ve Bungalov.com.tr Kurucusu Serhat Tekin ile konuştuk.   

“İnternetten tatil aldı hayatının şokunu yaşadı” şeklinde birçok habere denk gelmişsinizdir. İnternet dünyası bir yana artık sosyal medya platformlarında da dolandırıcılık yöntemleri almış başını gidiyor.

Seyahat açısından popüler bir platform olan Instagram’da da tatil hayalleri hüsrana dönüşebiliyor. Kullanıcılar Instagram’da karşılarına çıkan sahte hesaplara ait reklamlara aldanıp büyük bir dolandırıcılık tuzağına çekiliyor. Özellikle son dönemlerde revaçta olan bungalov tatili, kullanıcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Bunu fırsat bilen dolandırıcılar sahte seyahat acentesi hesapları açarak bungalov tatili için konaklama paketleri satıyor.

InstagramGerçeğinden zor anlaşılabilecek bu hesaplardan birine başvurduğunuz andan itibaren süreç fark edemeyeceğiniz şekilde ilerliyor. Eğer bir de son dakikacılardansanız aceleyle bir an önce tatiliniz için rezervasyon onayı verip ödemenizi yapabilirsiniz. Ve günün sonunda size atılmış boş bir konum bilgisi ile dolandırıldığınızı anlayabilirsiniz.

Bunga Tur ve Bungalov.com.tr Kurucusu Serhat Tekin

Instagram’da bungalov tatili almak isterken dolandırıldım, sonrasında ne yapmalıyım?, Nereye şikayet edebilirim?” gibi sorularınız varsa yanıt Bunga Tur ve Bungalov.com.tr Kurucusu Serhat Tekin’den geldi.

İşte ‘Resmi ve TÜRSAB üyesi acenteler Instagram üzerinde nasıl anlaşılır? Sahte hesaplar ve gerçek hesaplar arasındaki ayırıcı fark nedir?’ sorularının yanıtı:

  • Kullanıcılar öncelikle Instagram’da gördüğü bungalov veya oteli araştırmalı, arama motoru Google üzerinden sorgulamalıdır. Dolandırıcıların çok iyi taklit ettikleri bir gerçek ve bunu anlamak oldukça çok zor oluyor.
  • Tatil yapacak misafirlerimize tavsiyemiz kredi kartı ile güvenilir yerlerden alışveriş yapmaları.
  • Şahsi hesaplara kesinlikle ödeme yapmamalılar. Satın aldıkları tatillerin ödemelerini mutlaka şirket hesaplarına yapmalılar.
  • Şirket hesaplarına yapılan ödemeler için bir sorun olduğunda tüketici haklarına başvurup geri alabilirler.
  • Ayrıca iletişime geçtikleri acenteyi Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 176 numaralı hattından doğruluğunu sorgulayıp iletişim numaralarını temin edebilirler.
  • Öte yandan TÜRSAB Doğrulama Kodu alışveriş yaptıkları sitede muhakkak olmalı. Bu koda tıkladıklarında direkt olarak Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) resmi web sitesine gideceklerdir.
  • Acenta Arama linkine tıklayarak acentenin kayıtlı olup olmadığını da buradan öğrenebilirler.
  • TÜRSAB Çağrı Merkezi 444 87 72 nolu hattı arayarak detaylı sorgulama yapabilirler.
  • TÜRSAB’ı arayarak yine ilgili acenteyi teyit edebilirler.
  • Özetle Instagram’da tatil ödemeleri için muhakkak şirket hesaplarına ödeme veya kredi kartı (sanal pos) ile alışveriş yapmalılar.

Okuma önerisi: Bungalov tatili için en güzel 10 adres