Türkler yakında bir ülkeye daha kimlikle seyahat edebilecek

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy

Last Updated on 10 Haziran 2022 by Yaşar Çelik

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Türkiye’nin yakında Sırbistan ile karşılıklı olarak kimlikle seyahat uygulamasını başlatacağını duyurdu. İşte Sırbistan kimlikle seyahat uygulamasının detayları.

Türkiye Cumhuriyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, yakın zamanda Türkiye ile Sırbistan arasında çipli kimlik kartlarıyla seyahatin mümkün olacağını duyurdu. Sırbistan’a şimdiden seyahat planı yapacaklara Belgrad seyahatinizi güzel kılacak en iyi 10 tavsiye

Sırbistan’a kimlikle seyahat ne zaman başlıyor?

Hami Aksoy, Twitter hesabı üzerinden “Yakında Sırbistan’la kimlikle seyahat uygulamasına başlıyoruz” ifadelerini paylaştı.

Büyükelçi Aksoy, diğer yandan paylaşımında Sırbistan televizyon kanalı N1’in internet sitesinde yer alan açıklamalarına da yer verdi.

Hami Aksoy, 24 – 27 Mart tarihleri ​​arasında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenecek olan Turizm Fuarı’nda Türkiye’nin gerçekleştireceği tanıtım çalışmaları ve Türkiye turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

TURİZM ALANINDA GELİŞEN İŞ BİRLİĞİ 

Turizm alanında Türkiye ile Sırbistan arasında gelişen iş birliğine vurgu yapan Büyükelçi Aksoy; “seyahatleri kolaylaştırmak adına Sırbistan’dan seyahat eden turistlerin yakında Türkiye’ye çipli kimlik kartı ile giriş yapabileceklerini” belirtti.

Aksoy, “İki ülke arasında zaten vizesiz seyahat rejimi uygulanıyor ve yeni anlaşmaya göre yakında iki ülke vatandaşları çipli kimlik kartlarıyla daha rahat şekilde seyahat edebilecek” açıklamasında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Sırbistan Büyükelçisi Hami Aksoy, “Sırp turistlerin Türkiye’deki turistik destinasyonlara da ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla Belgrad ile Ankara arasında Aralık ayından bu yana direkt uçuşlar için gerekli anlaşmaların da yapıldığını” hatırlattı.

10 haziran 2022’de yapılan son açıklamaya göre; Kimlikle seyahat dönemi yakında başlıyor

Sırbistan hükümeti, Türkiye ile ilişkilerin gelişmesi adına imzalanan anlaşma gereği “iki ülke arasında kimlikle geçiş uygulamasını” yürürlüğe koydu.

Türkiye ve Sırbistan vatandaşları, her iki ülkeye kimlikle seyahat edebilecek.

Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, Sırbistan hükümetinin aldığı bu karardan sonra kimlikle seyahat uygulamasının başlayabilmesi için taraflar arasında kısa süre sonra bir protokol imzalanacağını belirtti.