TUI’den Yunanistan için rekor kapasite artışı

Foto: Greek Travel Pages

Last Updated on 5 Nisan 2022 by Turizm Günlüğü

Avrupa’nın önde gelen tur operatörü TUI Group, bu yıl 2019 yılı öncesi seviyeleri aşarak Yunanistan’a 3 milyondan fazla tatilciyi taşımayı hedefliyor.

TUI Group, Girit Adası’nın merkezi Heraklion’da gerçekleştirdiği törende Boeing 737-8 tipi uçağına “Heraklion” adını verdi.

Diğer yandan TUI Cruises CEO’su Wybcke Meier de Heraklion’da Pazar günü düzenlenen TUI Cruises’ın “Mein Schiff 5” adlı kruvaziyer gemisini denize indirme törenine katıldı. Mein Schiff 5 gemisi 1.650 yolcusuyla bu yılki ilk seferine başladı.

NİSAN AYI İÇİN 62 EK UÇUŞ

TUI Fly CEO’su Oliver Lackmann, Alman turizm şirketler grubunun Nisan ayında Almanya’dan Yunanistan’ın Girit, Rodos, Korfu, Kos adalarına ve Mora Yarımadası’na 62 ek uçuş düzenleyeceklerini açıkladı.

TUI, bu yıl Yunanistan’ın 19 havalimanına yaklaşık 40 bin uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor.

ÜÇ UÇAKTAN BİRİ YUNANİSTAN’A

TUI’nin Almanya’dan düzenleyeceği uçuşların yaklaşık üçte biri Yunanistan’ın Girit, Rodos, Korfu, Kos ve Mora havalimanlarına gerçekleştirilecek.

TUIfly CEO’su Lackmann, TUI uçaklarının Almanya’nın yanı sıra İngiltere, Belçika, Fransa, İskandinav Ülkeleri ve Hollanda’dan da Yunanistan’daki tatil destinasyonlarına uçuş gerçekleştireceğini hatırlattı.

OKUMA ÖNERİSİ: Jet2’dan Yunanistan’a dev kapasite artışı: Haftada 270 uçuş

Lackmann, “Bu yıl Yunanistan’ın 19 havalimanına toplamda yaklaşık 40 bin uçuş düzenlemeyi planlıyoruz. Sadece Girit Adası için tüm Avrupa’dan yaklaşık karşılıklı olarak 9 bin uçuş planlıyoruz. Samos, İskados ve Zakintos gibi daha küçük destinasyonlara da uçuşlarımız gerçekleşecek” açıklamasında bulundu.

Yunanistan’ın Girit Adası’nda TUI uçağına “Heraklion” ismini verme ve Mein Schiff 5 gemisini denize indirme kapsamında düzenlenen törenlerle TUI, bu yıl Yunanistan’da ses getiren bir açılışa imza atarak; Yunanistan destinasyonlarına bu yıl her zamankinden daha fazla ağırlık vereceğinin sinyalini verdi.

YUNAN TURİZM BAKANI’NDAN AÇIKLAMALAR

Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias ise, “TUI’nin Yunanistan’a yönelik 3 milyonu aşan, rekor sayıdaki tatilciyi hedeflemesinden oldukça memnunuz” diyerek; “TUI’nin bu yıl Yunanistan programını 4 hafta önceden başlattığını da” belirtti.

Bakan Kikilias, “Bu yıl için oldukça iyimseriz ve başarılı bir turizm sezonu hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: Greek Travel Pages