Rusya’da dış hat uçak bilet fiyatlarında son durum

Rusya’da Bilet Fiyatları Uçuşa Geçti

Last Updated on 8 Nisan 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya’da dış hat uçak bilet fiyatlarında düşüş gözlemleniyor.

Yabancı ülkelerden kiralanan uçaklara Batı yaptırımları nedeniyle Mart başında birçok havayolu şirketinin uçuşlarını iptal ettiği Rusya’da, düşük arz nedeniyle bilet fiyatlarında büyük artış meydana gelirken, son zamanlarda alınan önlemler sayesinde bilet fiyatlarında düşüş gözlemleniyor.

Rusya’da faaliyet gösteren OneTwoTrip seyahat servisinin verilerine göre, daha önce yabancı leasing şirketlerine bağlı uçakların Rusya topraklarında tescil edilmesi ve sigortalanması sayesinde sefer sayıları artış göstermeye başlarken, Ruble döviz kurunun istikrara kavuşmasından sonra ortalama dış hat uçak bilet fiyatları, uluslararası uçuşlara artan ilgiye rağmen düşmeye başladı.

DIŞ HAT UÇAK BİLETİ FİYATLARINDA ORTALAMA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

Geçen hafta meydana gelen fiyat değişiklikleri ve yurt dışı seyahat talep dinamiklerini analiz eden OneTwoTrip uzmanları, 28 Mart – 3 Nisan arasındaki dönemde dış hat uçak bileti fiyatlarının ortalama yüzde 20 azalarak 22 bin 800 Ruble’ye düştüğü ortaya çıktı.

Fransa ve Mısır’a düzenlenen seferler için uçak bileti fiyatlarında yüzde 60’lık rekor bir düşüş gözlemlenirken, bu ülkelere sırasıyla ortalama 52 ve 24 bin ruble ödeyerek uçulabiliyor.

Mauritius ve Bulgaristan seyahati için sunulan uçak biletlerindeki fiyatlarda yüzde 40’lık düşüş gözlemlenirken, bu ülkelere uçuş maliyetinin ortalaması sırasıyla 42 bin Ruble ve 29 bin Ruble’ye mal oluyor.

MISIR’A YOĞUN TALEP

Gazetemru.com’un haberine göre analistler, aynı zamanda dış hat bilet taleplerinin geçen haftaya göre yüzde 20 artış olduğunu belirlerken, en büyük ilginin bilet taleplerinde bir haftada yüzde 200’lik artışın yaşandığı Mısır destinasyonu olduğunu ifade etti.

Maldivler’e olan talep, önceki yedi güne göre yüzde 80 daha fazla olurken, Türkiye’ye yönelik uçak bileti taleplerinde artış yüzde 35, İsrail’e yüzde 30, Belarus’a ise yüzde 20 olarak kaydedildi.