Katar’da bütçe dostu restoranlar

Katar restoranları
Biryani

Last Updated on 21 Nisan 2022 by Yaşar Çelik

FIFA 2022 Katar Dünya Kupası™ dünyanın dört bir yanından taraftarları Katar’da bir araya getirmeye hazırlanırken, Katar Turizm’de cep yakmayan lezzetleriyle iştah kabartan bütçe dostu restoranları görücüye çıkarıyor. İşte o Katar restoranları…

Taraftarlar günde toplam 450 liradan daha az ödeyerek kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde Orta Doğu’nun ve dünya mutfaklarının otantik tatlarına erişebilecek, yerel çay ve kahvelerini yudumlayarak bir sonraki maçın heyecanı için enerji depolayabilecekler.

Okuma önerisi: 2022’de Katar’da açılacak 10 yeni müthiş restoran

Shay AlShomous

Souq Waqif’te bir köşe başında yer alan Shay AlShomous’un sahibi ve işletmecisi, ünlü Katarlı kadın girişimci Shams Al Qassabi. Otantik Katar mutfağını merak edenler, menüsü tamamen 100 lira civarında ürünlerden oluşan bu mekâna muhakkak uğramalı. Faydalı bilgi: Restoran, kahvaltı saatlerinde dolup taşıyor. Katar restoranları

Chapati & Karak

Chapati & Karak’ta saat hep çay saati. Katara Kültür Köyü’nde yer alan bu mekân, baharatlı chapatileri ve birbirinden ilginç çay seçenekleriyle tatlı ve tuzlu krizlerini 30 liranın altında giderme fırsatı sunuyor. Faydalı bilgi: Gün ortası atıştırmaları için birebir.

Karak Mqanes

Karak Mqanes geleneksel Katar mutfağını yerelliğin büyüsüyle harmanlıyor. Nesilden nesile aktarılan tarifleriyle 20’den fazla şubede hizmet veren Karak Mqanes, şöhretini Katar’ın kahvaltı lezzetlerine ve otantik karakına borçlu. Menüdeki ürünlerin çoğunun fiyatı 75 liranın altında. Faydalı bilgi: Tatlı için midenizde yer açmayı unutmayın. Katar restoranları

Turkey Central Restaurant

Şehrin kalbinde yer alan Turkey Central, iştah kabartan menüsü, cep yakmayan fiyatları ve hızlı servisi ile hem yerel halk hem de Katar’da yaşayan yabancıların uğrak mekânlarından. Menüdeki seçenekler 15 liradan başlıyor ve porsiyonlar iki kişiye bile rahatlıkla yetebiliyor. Restoranın favorileri arasında karışık meze (120 TL), karışık ızgara (135 TL), yarım ızgara tavuk (105 TL) ve meşhur kuzu pirzola (150 TL) yer alıyor. Faydalı bilgi: Erken gitmeye çalışın, çünkü burası daima kalabalık olan ve “ilk gelen kapar” mantığıyla işleyen bir mekân.

Petra

Orta Doğu lezzetleri için doğru adres Petra. Tamamı 30TL’nin altında olan sandviçleriyle bu mekân ucuz yollu yeme içme için en popüler yerlerden. Petra’nın en çok tutulan lezzetleri ise falafel ve tavuklu sandviç. Faydalı bilgi: Bir tane kimseyi kesmez, iki tane söyleyin.

Marmara Istanbul Restaurant

Yapılacaklar listenizde Katar’da shawarma yemek varsa, istikametiniz kesinlikle Marmara olmalı. Gece gündüz harıl harıl işleyen bu restoranda büyük boy shawarma 55 TL, küçük boy ise 30 TL. Faydalı bilgi: Restoran 09.00-04.00 saatleri arasında açık.

Sabah W Masa

Şehrin en iyi falafellerinden birini yiyebileceğiniz bu restoranda falafelin fiyatı 80 TL. Taze Lübnan mutfağının servis edildiği bu işlek mekânın zengin menüsünde kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için çok sayıda seçenek yer alıyor. Faydalı bilgi: Tek bir ana yemek iki kişi için yeterli oluyor. Katar restoranları

Ali Al Naama Café

Burası, Souq Waqif’in koşturmacalı ambiyansında yerel bir lokanta. Geleneksel oturma alanlarıyla dekore edilen Ali Al Naama Café, hızlı servisi ve düşük fiyatlı menüsü ile 60 liranın altındaki seçenekleri ile çok sayıda kişinin favorisi. Faydalı bilgi: Peynirli ve paratha kombinasyonunun yanında bir fincan karak ile harika bir lezzet şöleni yaratabilirsiniz.

Biryani Corner

Güney Asya mutfağından tatmak isteyen ziyaretçiler bu yerel mekânda 75 TL’nin altında bir fiyata doyurucu bir tabak biryani yiyebilirler. Seçenekler arasında, her damağa hitap eden sebzeli, yumurtalı, tavuklu ve koyun etli biryani bulunuyor. Buranın, hızlı paket serviste bir numara olduğunu söyleyebiliriz. Faydalı bilgi: Bir parça papadum, salamura sebze ve yoğurt ile her öğün adeta bir lezzet şöleni.

TeaTime

7/24 geçerli zengin bir menü ve çoğu 60 TL’nin altında ürünleriyle TeaTime, gece kuşları için harika bir mekân. Şehrin her köşesinde bir şubesi bulunan restoranda müşteriler burger, wrap ve atıştırmalık seçeneklerinin yanı sıra meşhur karak’ı da tadabilirler. Faydalı bilgi: Çoğu şubede oturma alanı bulunmuyor. O yüzden bu zincir paket seçeneği için düşünülebilir.

*Tüm fiyatlar en yakın rakama yuvarlanmıştır ve restoranın takdirine bağlı olarak değişme hakkı saklıdır.

Ziyaretçiler, yeme içme mekânlarına ucuz yollu ulaşım için teknoloji harikası Doha metrosunu kullanabilir, tek yön seyahatlerini sadece 7.5 liraya gerçekleştirebilirler. 2019’dan bu yana faaliyet gösteren bu göz alıcı hızlı ulaşım sistemi, başkentin başlıca kültürel cazibe merkezlerini birbirine bağlayan, dünyanın en hızlı kondüktörsüz trenleri arasında yer alıyor.