Antakya’nın Güneşini İzmir’de hissettiren kafe: Sun.Co Coffee&Eatry

Sun Coffee Co. Kahve Dükkanı 3rd wave coffee | artisan bakery | breakfast Her gün | 09:00 - 00:00
Sun Coffee Co. Kahve Dükkanı 3rd wave coffee | artisan bakery | breakfast Her gün | 09:00 - 00:00

Last Updated on 3 Temmuz 2022 by Yaşar Çelik

Siz de işten güçten vakit bulup, çocukluğunuzun ve ilk gençliğinizin geçtiği yerlerde zamanda yolculuğa çıkıyor musunuz arada? Ben Ankara’da yaşayan bir İzmirli olarak, memleket havası almaya gittiğimde, vaktim olursa özellikle okuduğum okullarımın çevresinde keşif yürüyüşleri yapmaya bayılıyorum.

Bostanlı’da Mantar Gibi Üreyen Küçük İşletmeler

İlkokul ve ortaokul çağımın geçtiği Karşıyaka Bostanlı’da o zamanlar okul çıkışı “kivi” içmeye gittiğimiz kahvehaneden başka kahveci alternatifi bulamazken, son 3-4 yılda her ziyaretimde “burası da mı kahveci olmuş?” dedirtecek kadar çok minik yeni işletme ile karşılaşıyorum. Eskiden bir İç Mimar olarak yeni açılan mekanların mutfak ile mekanı bütünleştiremediklerinden dem vururdum. Artık olay neredeyse tam tersine döndü: Farklı tasarımları, düşünülmüş isimleri ile yeni açılan mekanlar sizi önce kendine çekiyor, mekanın atmosferi ile büyülenip içtiğiniz kahvelerin ekşiliğini, yediğiniz yemeklerin tatsız tutsuzluğunu resmen ikinci plana atıyorsunuz. Bütünü yakalayan ne yazık ki yok denecek kadar az! En azından benim deneyimlediklerim arasında…

Sun Coffee Co. Kahve Dükkanı 3rd wave coffee | artisan bakery | breakfast Her gün | 09:00 - 00:00
Sun Coffee Co., Kahve Dükkanı, 3rd wave coffee | artisan bakery | breakfast Her gün | 09:00 – 00:00

Güneş Gibi İç Isıtan Bir Kafe

Bu seferki İzmir ziyaretimde bütünü yakalamak için yola çıktığı çok belli olan bir mekan ile kesişti yollarım. Adını Antakya’nın yakıcı güneşinden aldığını hayal ettiğim Sun.Co Coffee&Eatry, Bostanlı merkezde, Mustafa Reşit Paşa İlköğretim okulunun bir alt paralelindeki sokakta yer alıyor. İnsanın gerçekten içini ısıtan, düşünülmüş, renkli bir iç mekan tasarımı olan kafenin projesini İstanbullu Mimar Kübra Tuncer üstlenmiş. Bu kadar düşünülmüş bir mekanda, açık alanın da daha tanımlı olmasını arasa da gözlerim, güneş temasını yansıtan özel boyalı duvara bakıp bu fikrimden kolayca uzaklaşabildim.

Sun.Co Coffee&Eatry, Bostanlı merkezde, Mustafa Reşit Paşa İlköğretim okulunun bir alt paralelindeki sokakta yer alıyor.

Antakyalı 3 Ortak – Yöresel Anne Ürünleri

Nisan 2021’de açılan Sun.Co Coffee&Eatry, 3 yakın arkadaşın hayallerini gerçekleştirdiği sıcak bir aile işletmesi gibi. Antakya’dan gelen tüm malzemeler ve ürünlere ya annelerin ya da teyzelerin, yengelerin eli değmiş. Ayrıca mutfakta da kadınların hakimiyeti bırakmadığı kafenin en çok övülen yanı kahvaltı tabakları olsa da imza tatlımız dedikleri “Çatlak Profiterol” gelenlerin sıklıkla tercih ettiği tatlılardan. Ben, bu kadar yöresel tadın arasında, denediğim avokadolu çırpılmış yumurtalı ekmeğin, ekmeğinin de daha özellikli olmasını beklerdim.

Kafenin en çok övülen yanı kahvaltı tabaklarını tatmanızı öneririz.

Hoş Sohbete Eşlik Eden Leziz Bir Kahve

Her şey bir yana, böylesine genç bir işletmenin bu ekonomik şartlarda, güler yüzlü ve kaliteli hizmet veriyor olması bana göre takdire şayandı! Hizmet almak için girdiğimiz her mekanda, bir gülümseme ve ilgi ile karşılaşmak hepimizin gününü bence olumlu etkiliyor. Benim günümü etkileyen bir diğer şey de, lezzetli ve sıcak bir kahve! Kahve o kadar güzeldi ki, nereden diye sormadan edemedim ve çekirdek kahvelerini Ankara’dan tanıdığım Hound Coffee’den aldıklarını öğrendim. Yolunuz Bostanlı’ya düşerse, “a sip from the sun” tabelasını bulun ve benim için de kahvenizden bir yudum almayı unutmayın!

Böylesine genç bir işletmenin bu ekonomik şartlarda, güler yüzlü ve kaliteli hizmet veriyor olması bana göre takdire şayan.

Sun Coffee&Eatry
İnstagram: Sun Coffee Co.
Bostanlı mahallesi 1790.sokak 3/A İzmir, Türkiye

Yolunuz Bostanlı’ya düşerse, “a sip from the sun” tabelasını bulun ve benim için de kahvenizden bir yudum almayı unutmayın!