Katar’da aile dostu oteller ve gezilecek yerler

Last Updated on 11 Mayıs 2022 by Yaşar Çelik

Katar aile dostu destinasyon olarak biliyor. Katar, kum tepeciklerinden kapalı mekanda harikulade sanat ve el sanatlarının yanı sıra eğlenceli açık alanlarıyla Doha Quest ile her yaştan insana hitap ediyor.

Heyecan verici anlar arayan aileler, Katar’ın eğlence merkezlerinde, gezilecek yerlerinde ve en iyi aile dostu otellerinde vakit geçirebilirler. İşte Katar Turizm’den harika bir aile tatili arayanlar için en iyi aile işletmeleri:

Çocukların Katar’da Eğlenebileceği Yerler

Tema Parklar

Desert Falls Su ve Macera Parkı Katar’ın en yeni tema parkları arasında yer alıyor. Hilton Salwa Beach Resort & Villas’ta bulunan Desert Falls, sel nehirleri, sörf kumları ve Whizzard mat yarışları dahil 28 heyecan verici kaydırakla Orta Doğu’nun en büyük tema parklarından biri olarak öne çıkıyor. Bu yıl aynı zamanda dünyanın en yüksek iç mekan atış ve düşme kulesine ve dünyanın en yüksek iç mekan hız trenine ev sahipliği yapan ‘Quest’ Doha’nın lansmanı da yapıldı. Yeni kapalı tema parkı, heyecan arayanları 27.500 metrekarelik eğlence merkezinde bulunan 30’dan fazla maceralı sürüş ve cazibe merkezinin keyfini çıkarmaya davet ediyor.

Müzeler

Katar Ulusal Müzesi gibi Katar’ın ikonik müzeleri, çocuklar için deneyim alanlarına sahip. Katar ulusal Müzesi, ziyaretçileri ülkenin tarihi boyunca görsel bir yolculuğa çıkaran bir dizi birbirine bağlı galeriden oluşuyor. Akıllara durgunluk veren illüzyonları ve eğitici aktiviteleri ile İllüzyon Müzesi de ailenin tüm fertlerine eğlence sunuyor. Gökyüzü ve yıldızlarla ilgilenenler için Katara Kültür Köyü’ndeki Al Thuraya Planetarium ise gökyüzüyle ilgilenenlere eğitici bir dizi bilgi sunuyor.

Kapalı Rekreasyon Merkezleri

Doha’nın geniş, modern alışveriş merkezlerinde bulunan bu kapalı rekreasyon merkezleri, karlı yamaçlardan oyun salonlarına ve eğlence gezilerine kadar birçok alan sunuyor. Doha Festival City Mall’da kış temalı Snow Dunes, dünyanın ilk Angry Birds World ve Orta Doğu’nun ilk özel e-oyun merkezi Virtuocity bulunuyor. Villaggio Alışveriş Merkezi’nin içinde, Venedik esintili kanallardan geçen bir tekne yolculuğunun etrafında toplanmış Gondolania yer alıyor.

Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Souq Waqif

Otantik, hareketli bir pazar yeri olan Souq Waqif’e giderek Doha’nın canlı atmosferini içinize çekebilirsiniz. Ziyaretçiler, yerel hazinelerle dolu geçitleri keşfederken, tezgahlarda sergilenen geleneksel Katar eserlerini bulabilir.

Katara Kültür Köyü

Katara Kültür Köyü Katara Plajı’nın kıyısı boyunca uzanıyor. Köy, bir amfi tiyatro, sanat galerileri, atölyeler, performans mekanları ve olağanüstü restoranlardan oluşan kapsamlı bir sanat mekanı.

Açık Parklar

Corniche gezinti yolunun yakınında yer alan MIA Park, arkadaşlarınız ve ailenizle gezintiye çıkmak için ideal bir ortam sunarken, MIA Park Bazaar’da çocuk oyun alanları, çok sayıda kafe ve büfe yer alıyor. Katara Kültür Köyü’nün yanında ülkenin en güzel parklarından biri olan ve şehrin ‘yeşil akciğeri’ olarak tanımlanan Katara Tepeleri konumlanıyor. Aspire Park’a gidenler, şehrin panoramik manzarasına sahip 300 metre yüksekliğindeki The Torch Doha’nın damgasını vurduğu devasa yeşil bir vaha ile karşılaşıyor.

Katar’da En İyi Aile Dostu Oteller

Banana Island Resort

Katar’ın en iyi plajları arasında yer alan Banana Island, aileler için kolay erişilebilir bir dizi aktivite sunuyor. Doha’dan sadece 25 dakikalık bir katamaran yolculuğunun ardından kano, muz botu eğlenceleri, heyecan verici su kaydıraklarının yanı sıra havuza ve beyaz kumlu plaja erişimin keyfini çıkarmak mümkün.

Hilton Salwa Beach Resort & Villa

3,5 kilometrelik özel plajlar ve yemyeşil bahçeler arasında yer alan Hilton Salwa, eğlence dolu maceralar ve özel havuzlu güzel plaj villaları dahil 350’den fazla oda sunuyor. Otel, yüz boyama, sanat ve el sanatları, plaj oyunları gibi her yaşa uygun aktivitelere ev sahipliği yapıyor.

Sealine Beach, a Murwab Resort

Arap çölünün kum tepelerinde bulunan Sealine Beach, ailelere ve heyecan arayanlara konfor, lüks ve çeşitlilik cenneti sunuyor. Katar’ın ilk eğlence yeri olan tesiste su sporları, çöl safarileri, deve ve binicilik gibi çeşitli eğlence tesisleri bulunuyor.

Sharq Village & Spa, a Ritz Carlton Hotel

Katar’ın altın sahil şeridinde ve Katar Ulusal Müzesi ile Souq Waqif’ten sadece bir taş atımı uzaklıkta bulunan Sharq Village, ünlü Çocuk Kulübünde kumdan kale mücadeleleri, yıldızlar altında film seyri, genç şef programları ile heyecan verici aktiviteler sunuyor.

Marsa Malaz Kempinski, The Pearl-Qatar

The Pearl-Qatar Marsa Malaz Kempinski keyifli bir konfor ve lüks arayanlar için ideal bir ortam sunuyor. Otelin geniş balkonları, Basra Körfezi ve Pearl-Qatar’ın nefes kesen manzarasının yanı sıra Titan Tikes Çocuk Oyun Odası da dahil olmak üzere aileler için çeşitli deneyimler vadediyor.

Four Seasons Hotel Doha

Hem yetişkinler hem de çocuklar için oyun alanları sunan Four Seasons Hotel Doha, Katar’ın başkentinin kalbinde inziva arayışında olanlara hitap ediyor. 10 restoranı, üç mağara tarzı havuzu, kaydıraklı iki aile dostu havuzu, özel plajı ve sağlıklı yaşam merkeziyle otel, ailelere dinlendirici ve aksiyon dolu bir tatile davet ediyor.