Antalya Kemer zor günler geçiriyor

Turizm neden bitiyor?
Antalya / Kemer

Last Updated on 30 Mayıs 2022 by Turizm Günlüğü

Rus ve Ukraynalıların gözde turizm merkezi Antalya Kemer ‘de, iki ülke arasındaki savaş nedeniyle zor günler geçiriliyor. Yılda 6 milyon turist gelen Kemer’de bu yıl sayının 3 milyon kişiye ineceği değerlendiriliyor.

“Savaş nedeniyle turizmde büyük boşluk yaşanıyor”

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk‘e konuşan Kemer’in CHP’li Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, ilçelerine gelen turistlerin yüzde 70’ini Rus ve Ukraynalılar oluştururken, savaş nedeniyle turizmde büyük boşluk yaşandığını söyledi. Zenginlerin Moskova- Soçi-İstanbul- Antalya hattını kullanarak geldiğini belirten Başkan, Ukrayna hava sahasının kapalı olması nedeniyle uçak yolculuğunun 3 saatten 6 saate çıktığını belirtti.

Kemer bölgesinde doluluk oranının yüzde 40-50 civarında olduğunu anlatan Necati Topaloğlu, şunları söyledi:

“Avrupa ülkeleriyle çalışan otelciler için bir sıkıntı yok. Şu anda otellerde en çok İngiliz, Alman, Hollanda, Danimarka, Polonya, Litvanya ve Estonya’dan gelen turist var. Bu yıl 3 milyon bekliyoruz. Üç şirketin uçakları leasingli olduğundan uçuramıyorlar. İkinci banttaki otellerin kişi başı geceliği 20 Euro, birinci battaki otellerin fiyatı da 50 ile 200 dolar arasında değişiyor.”

Türk Hava Yollarına (THY) Rusya’nın haftalık 349 uçuş izni verildiğini ve bunun iyi bir haber olduğunu kaydeden Topaloğlu,

“Ukrayna’nın zenginleri son model araçlarla Kemer’e geldiler. Hem konut, hem de kira fiyatını belki de 10 katına çıktı. Memur ve işçinin Kemer’de oturacağı yer yok” diye konuştu.