Rusya – Türkiye uçak bileti fiyatlarında son durum

Yaz Tatilinde Uçak Bileti Almak İçin En Uygun Zamanlar
Yaz Tatilinde Uçak Bileti Almak İçin En Uygun Zamanlar

Last Updated on 30 Mayıs 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Türkiye’ye uçak bileti fiyatlarını değerlendirdi. İşte detaylar…

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Ulaştırma Bakanlığı tarafından Rusya – Türkiye uçuşlarının haftalık 450 sefere çıkarılması kararı sonrasında farklı bölgelerden Türkiye’ye güncel uçak bileti fiyatlarını değerlendirdi.

ATOR, ülkedeki tur operatörlerinin bilet satış verilerine dayanarak yaptığı değerlendirmede; Kaliningrad’tan Antalya’ya kişi başı uçuşların 48 bin 300 Ruble’ye mal olduğunu vurgularken; Türk Hava Yolları (THY) ile gerçekleştirilen seferlerde seyahat süresi üç saatten fazla olduğunu belirtti.

THY ile Rusya’nın bir diğer bölgesi Tümen’den Antalya’ya bir uçuşun kişi başı maliyeti ise mevcut durumda 67 bin 100 Ruble’ye mal olurken, bölgelerden aktarmalı uçuşların daha ucuza geldiğinin altını çizen ATOR; “Örneğin THY ile Omsk’tan Moskova ve Soçi bağlantılı Antalya uçuşlarının kişi başı tek yön maliyeti 27 bin 900 Ruble’ye gerilemekte, ancak yolculuk süresi 33 saatten fazla sürmektedir” ifadelerini kullandı.

Rus havayolu şirketleri ile uçuşlarda ise hali hazırda Red Wings, Azimut, Rossiya ve ulusal havayolu şirketi Aeroflot’un Türkiye’ye uçtuğu hatırlatılırken, temel olarak, uçuş programlarının Moskova’dan oluştuğu, ancak Soçi’den de direkt uçuşların gerçekleştirildiği kaydedildi.

Gazetemru.com’un aktardığı habere göre; Azimut Airlines’ın sunduğu Soçi – Antalya direkt uçuşları kişi başına 22 bin 800 Ruble’ye mal olurken, bu hattaki uçuş süresi 2 saat 20 dakikaya düşüyor.

Bu arada Türkiye’ye uçuşların coğrafyasının da genişletileceği haberini veren ATOR, 1 Haziran’dan itibaren Aeroflot’un Soçi’ye Nizhny Novgorod, Samara, Kazan, St. Petersburg, Omsk, Perm, Ekaterinburg, Tümen ve Ufa’dan uçuşlara başlayacağını, bu sayede Soçi aktarmalı seferlerin talep görebileceğini iletti.

Bir diğer havayolu şirketi Red Wings, 3 Haziran’dan itibaren St. Petersburg’dan Antalya’ya uçmaya başlamayı planlarken, aynı havayolu, programını İstanbul’a da genişletecek.

Bununla birlikte Moskova, Ekaterinburg ve Mahaçkale’den yapılan uçuşların yanı sıra Türkiye’ye Vladikavkaz, Samara, Ufa ve Çelyabinsk’ten de uçuş planlayan Red Wings’in yerli yolcu uçağı Superjet 100 ile Samara’dan İstanbul’a kişi başı tek yöne sunduğu uçak bileti fiyatının 14 bin 900 Ruble olduğu, Vladikavkaz’dan İstanbul’a kişi başı bilet fiyatının 10 bin 400 Ruble, Çelyabinks’ten 16 bin 500 Ruble ve Ufa’dan 20 bin 500 Ruble olduğu belirlendi.

RUS UÇAKLARI KAZAKİSTAN, TÜRK UÇAKLARI AVRUPA ÜZERİNDEN UÇUYOR

Moskova kalkışlı Rus havayolu şirketleri, Antalya’ya Kazakistan üzerinden uçarken, seyahat süresinin beş buçuk saat sürdüğü belirtildi.

Türk Hava Yolları ve diğer Türk şirketlerinin uçakları ise Belarus, Polonya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan üzerinden Antalya’ya ulaşırken, daha önce 3 saat 20 dakika olan uçuş süresi bir saat artarak dört saat 20 dakikaya çıktı.