Rusya’da yaz sezonu tur satışlarında düşüş…

Rusya’da Türkiye Tatili Fiyatları

Last Updated on 3 Haziran 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), ülkede yaz sezonu için yurt dışı ve yurt içi tur satışlarındaki düşüş oranını açıkladı.  

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), yaz sezonu için tur operatörleri tarafından sunulan yurt dışı tur paketi satışlarının geçen yıla kıyasla yüzde 18 ila 20 oranlarında düştüğünü açıkladı.

Yurt içi tur paket satışlarında da yüzde 15 ila 18 oranlarında düşüş gözlemleyen ATOR, tur operatörlerini yaz sezonu tur satış hacimlerindeki gerilemenin yüzde 20’lere ulaştığını ifade etti.

Rusya’daki tur satışlarında yaşanan düşüşün ülkenin güneyindeki havalimanlarının kapanmasından olumsuz etkilendiği vurgulanan haberde, “Güney havaalanlarına uçuş kısıtlamaları, hepsinden önemlisi Kırım’a gelebilecek turist sayısında azalmaya yol açacaktır” ifadelerine yer verildi.

RUSYA VE TÜRKİYE TURLARI TÜM TUR SATIŞLARININ YÜZDE 85’İNİ OLUŞTURUYOR

Rusya Tur Operatörleri Birliği, yurt içi tur paketleriyle birlikte Türkiye tatil turlarının toplam satışların yüzde 85’ini oluşturduğunu belirttiği haberinde, 30 Mayıs itibariyle tur operatörlerinin Haziran ayı yurt dışı rezervasyonlarının toplamda yaklaşık yüzde 60 – 65 paya sahip olduğu, Temmuz ayı için bu payın yüzde 25, Ağustos ayı yurt dışı tur satışlarının payının ise yüzde 10-15 olarak belirlendiği aktarıldı.

Rusya’nın güney bölgelerindeki tatil beldeleri için Haziran tarihli yapılan rezervasyonların toplam tur rezervasyonlarına payı yüzde 45 olurken, Temmuz ayı için bu pay yüzde 35, Ağustos ayı için ise yüzde 25 olarak kaydedildi.

Gazetemru.com’un haberine göre uzmanlar, mevcut jeopolitik durum ve Rusya karşıtlığı nedeniyle yurt dışında dinlenmek isteyen Rusların payının üç kat azaldığına işaret ederken; ülke içinde tatil yapmak isteyen Rusların payının yüzde 70’e çıktığını, iç turizme yönelen turistlerin daha çok bölgeler arası tren ve araba seyahatlerini tercih ettiğini de sözlerine ekledi.