Hüseyin Kurt yeniden başkan

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) Başkanı Hüseyin Kurt
Globemeets Kurucu Ortağı Hüseyin Kurt

Last Updated on 15 Haziran 2022 by Yaşar Çelik

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) 3. Olağan Genel Kurulunu 14 Haziran günü İstanbul Marriott Hotel Asia ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Hüseyin Kurt yeniden başkan seçildi. 

Bir araya gelen üyeler uzun zamandan sonra bir araya gelmekle hasret giderdi ve sektörün durumunu istişare etme fırsatı buldu.

Üye kimlik kontrol ve imza altına alınması sonrası açılış, saygı duruşu ve divan heyetinin oluşturulması ile devam eden genel kurulda Divan başkanlığını kıdemli turizmci Humanitas MICE sahibi Eyüp Pehlivan üstlendi.

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) 3. Olağan Genel Kuruluna katılan üyeler.

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) 2016 yılında kuruldu

Faaliyet raporunun paylaşılması sırasında söz alan geçmiş Başkan Hüseyin Kurt, “seçim yılı olan 2019 senesinde göreve geldik. Derneğimizi de ülkemiz için zor bir sene olan 2016 senesinde kurmuştuk. Kurma amacımız; sektörümüzü bir araya getirmek, birlikte hareket etmek, sektörümüzün ihtiyaç duyduğu eğitim ve gelişim fırsatlarını yaratmak, sektörümüz adına katma değer yaratmak, fayda sağlamak, yeni iletişim ve işbirliği fırsatları başlatmak ve MICE sektörünün hak ettiği önemi görmesini sağlamak üzerineydi. Arkamıza baktığımızda bu saydıklarım içerisinde oldukça fazla yol aldığımızı görmek mutluluk verici.

“Pandemi döneminde MICE sivil inisiyatifi olarak 17 dernek ve 1 platform aynı masaya oturduk”

Tek eksiğimiz sektörümüzün Ankara nezdinde çok bilinmemesiydi. Özellikle 2020 mart ayında korona virüsünün hayatımıza girmesi, ekonomilerimizi sıfırlamasıyla bunu bir kez daha acı tecrübe olarak öğrendik ve yaşadık. Tabi burada öz eleştiri de yapmak gerekir. Kendimizi sektörel, ekonomik ve endüstriyel büyüklüğümüzü geçmiş yıllarda anlatamamış veya süreklilik sağlayamamışız. Pandemi döneminde MICE sivil inisiyatifi olarak 17 dernek ve 1 platform aynı masaya oturduk. Hep birlikte çok yoğun bir şekilde sektörümüzün anlatılması hususunda yoğun çaba sarf ettik. Özellikle sektörün tutunduğu dal olan KÇÖ başta olmak üzere vergilerin ötelenmesi ve sektörün ihtiyaç duyduğu elzem talepler için Kültür ve Turizm Bakanımız, Dış İşleri Bakanımız, Ak Parti Grup Başkanvekili, CHP Genel Başkanı, Gelecek Partisi ve Deva Partisi Genel Başkanları, BBP ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları, İTO, ATO Başkanları, İstanbul Valimiz, TOBB Başkanı, TÜRSAB ve TÜROB Başkanı dahil birçok isimle yoğun görüşmelerimiz ve temaslarımız oldu.

Pandemi döneminde toplamda 3 basın toplantısı düzenleyerek sektörümüz ile ilgili kamuoyu oluşturduk.

İlk fiziki etkinlik, tedbir ve önlemlerle ilk etkinlik, biz hazırız etkinliği, Ulusal MICE Çalıştayı, onlarca eğitim, zoom toplantıları, Instagram canlı yayınları vb. etkinlik ve organizasyonlarla gerek dernek olarak gerekse de diğer STK ve derneklerle pandemi döneminde hep sahada ve hep ayakta delegelerimize ve sektörümüze dokunduk.

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) 3. Olağan Genel Kurulunda Hüseyin Kurt yeniden başkan seçildi.
Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) 3. Olağan Genel Kurulunda Hüseyin Kurt yeniden başkan seçildi.

Şimdi yeni bir dönem…

Bu dönemi; derneğimizin özellikle MICE sivil inisiyatifi içerisinde pandemi döneminde ortaya koyduğu mücadeleyi çok daha ileriye, sektörümüzü Ankara’ya çok daha fazla anlatmaya ve derneğimizi tüm ülkemize yayacağımız bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz.

Buraya gelebilen ve sektörün son günlerde yaşadığı yoğunluktan ötürü gelemeyip gönlü ve kalbi bizlerle olan üyelerimize ve sektör paydaşlarımıza şükranlarımı arz ederim.” dedi.

Katılan tüm üyelerin oylarını alan yeni yönetim kurulu, denetim ve disiplin kurulu hep birlikte aile fotoğrafı verdi.

Dilek ve temennilerle genel kurul süreci tamamlandı.

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) 3. Olağan Genel Kurulunda seçilen yeni yönetim kurulu
Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) 3. Olağan Genel Kurulunda seçilen yeni yönetim ve icra kurulu üyeleri