Müzekart nedir, nasıl alınır?

Last Updated on 11 Ağustos 2022 by Yaşar Çelik

Seyahat severlerin çoğunda bulunan Müzekart, pek çok güzelliği ücretsiz görme seçeneği sunan bir kart çeşididir. Müzekart’ı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve KKTC’ye bağlı tüm müzelere giriş sağlayabiliyorsunuz. müzekart nedir 

Yıllık olarak yenilenen müze kartlar ile her müzeye girebiliyorsunuz. Müzekart’ı ülke vatandaşlarının hepsi alabiliyor. Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Saraylar’a bağlı 300’den fazla mekan bu kart ile ücretsiz şekilde gezilebiliyor.

Müzekart nereden, nasıl satın alınır?

Müze Kart sahibi olmak isteyenler, kart basım istasyonlarından “Fotoğraflı Kimlik Kartı, Pasaport veya Ehliyet” ibraz ederek 40 saniye içinde kartlarını alabilirler. Ayrıca Muze.gov.tr‘de istenen bilgileri girerek, kredi kartı ile kart satın alabilirler. İnternet başvuruları, sistem onaylandıktan sonra 5 gün içerisinde kargo ile belirtilen adrese gönderilir.

Müzekart’ın dışında İş Bankası’nın sunmuş olduğu bir kart daha var. İş Bankası Maximum Kartı olan kişiler, kartlarını 1 ay boyunca müzekart olarak kullanabiliyorlar. Maksimum kartı kullanmaya devam etmeniz halinde her yıl 30 gün İş Bankası müze kart olarak kullanma hakkınız bulunur.

Antalya Arkeoloji ve Tarih Müzesi
Müzekart kaç TL?

Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan Müzekart’ın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL’dir.

Türkiye’nin Müzeleri uygulaması ile üyelik oluşturarak, müze ve örenyeri girişinde oluşturacağınız kod ile kartınızı anında kullanmaya başlayabilirsiniz. Üyelik oluşturulmayan durumlarda Müzekart’ınızın kargo ile size ulaşmasını beklemeniz gerekecektir.

Müzekart avantajları neler?

Yıllık 1 kere ödeme yaptıktan sonra istediğiniz kadar müzeye giriş sağlayabiliyorsunuz. Müzekart’ın en önemli avantajlarından biri de müzeye gittiğinizde, bilet sırasında beklememeniz. Popüler tarihi mekanlarda hem yerli hem yabancı ziyaretçi akını oldukça fazla olabiliyor. Müzekart burada devreye girerek sıraya girmeden giriş yapabilmenizi sağlıyor.

Bir müzeye kaç kere giriş hakkı bulunuyor?

Yapılan düzenlemelere göre, müze kart ile giriş hakkı ikidir. Yani bakanlığa bağlı bir müzeye en fazla iki kere giriş hakkı tanınmaktadır.

Öğrencilere indirim var mı?

Akademik öğretim üyeleri ve 18 yaşın üzerindeki öğrenciler için geçerli olan Müze Kart İndirimli’nin fiyatı Türk vatandaşları için 30 TL’dir. 18 yaşın altındaki TC vatandaşı gençler ve çocuklar için müze ve örenyerlerini ücretsiz ziyaret edebilmektedirler.

İstanbul Arkeoloji Muzesi
İstanbul Arkeoloji Muzesi
Müzekart için gerekli belgeler neler?

Yanınızda kimlik kartınızın olması yeterli. Önceden fotoğraf istenebiliyordu ancak günümüzde kimliğinizdeki fotoğraf ile kartınızı çıkarabiliyorsunuz. İnternette yapılan başvurularda fotoğraf istenebiliyor.

Eğer öğrenci iseniz ve indirimli müzekart almak istiyorsanız, başvuru noktalarına giderken öğrenci kartı ya da öğrenci belgenizi götürmelisiniz.

18-25 yaş arasındaysanız ücretsiz Müzekart için tıklayın: Gençlere ücretsiz Müzekart

Müzekart nerelerde geçerli değil?

MüzeKart, Topkapı Sarayı içerisinde bulunan Harem Dairesi, Aya İrini Anıtı, Efes Örenyeri içerisinde bulunan Yamaçevler, Göreme Açıkhava Müzesi içerisinde bulunan Karanlık Kilise, Sedir Adası ve İstanbul Sinema Müzesi geçerli değildir.

Belirtilen bu yerler için ayrıca bilet almanız gerekmektedir.  müze kart nedir 

MüzeKart ile İstanbul’da gezilebilecek müzeler
  • Ayasofya Müzesi
  • Topkapı Sarayı Müzesi
  • İstanbul Arkeoloji Müzesi
  • Fethiye Müzesi
  • Galata Mevlevihanesi Müzesi
  • Hisarlar Müzesi (Rumeli Hisarı)
  • İslam Bilim ve Teknoloji Merkezi Müzesi
  • Adam Mickiewicz Müzesi
  • Kariye Müzesi
  • Büyük Saray Mozaikleri Müzesi
  • Türk ve İslam Eserleri Müzesi
  • Türbeler Müzesi

Okuma önerisi: İstanbul’un tarihi müzeleri

Müzekart türleri

Museum Pass Türkiye: Türkiye Müze Kartıyla, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait 300’den fazla müze ve ören yerini on beş gün boyunca ziyaret edebilir, yolculuğunuzun tadını zamanında çıkarabilirsiniz. . İlk müze ve ören yeri girişinizden itibaren on beş gün geçerli olan Museum Pass Türkiye fiyatı 600 TL’dir.

Museum Pass İstanbul: İstanbul’da T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 13 müze MuseumPass İstanbul ile 5 gün boyunca gezilebiliyor. Müze ve ören yerlerini ilk ziyaretinizden itibaren 5 gün geçerli olan MuseumPass İstanbul fiyatı 360 TL.

Museum Pass Cappadocia: Kapadokya Müze Kartıyla Nevşehir’de T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait ondan fazla müze ve ören yerini üç gün boyunca ziyaret edilebilir. İlk müze ve ören yeri girişinizden itibaren üç gün geçerli olan Museum Pass Cappadocia fiyatı 230 TL.

Museum Pass Akdeniz: Akdeniz Müze Kartıyla, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait elliden fazla müze ve arkeolojik sit alanını Antalya, Mersin, Adana ve Denizli’de ziyaret edebilirsiniz. yedi gün boyunca seyahatinizin tadını çıkarın. İlk müze ve ören yeri girişinizden itibaren yedi gün boyunca geçerli olan Akdeniz Müze Giriş ücreti 360 TL’dir.

Museum Pass Ege: Ege Müze Kartı ile İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli’de TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait altmışın üzerinde müze ve arkeolojik sit alanını ziyaret edebilirsiniz. 7 gün boyunca seyahatinizin tadını çıkarın. İlk müze ve ören yeri girişinizden itibaren yedi gün geçerli olan Museum Pass the Aegean fiyatı 360 TL. müze kart nedir