Hyatt Regency Pastry Team kadınların güçlü ve başarılı ellerine emanet

Hyatt Regency Istanbul Ataköy'ün pastane bölümü Hyatt Regency Pastry Team kadın şeflere emanet. Soldan sağa; Burçak Kara - Pastry Chef Meltem Kocatürk- Chef de Partie Nursimay Çakır- Commis Bengü Aksoy-Commis

Last Updated on 4 Ağustos 2022 by Yaşar Çelik

Şehrin ve Marmara Denizi’nin panoramik manzarasıyla dikkat çeken Hyatt Regency İstanbul Ataköy, pastane bölümü Hyatt Regency Pastry Team’i alanında başarılı kadın şeflere emanet etti.

Beykent Üniversitesi Aşçılık Bölümü’nden 2009 yılında mezun olan Burçak Kara, Hyatt Regency Pastry Team’in Pastane Şefi oldu.

2008-2015 yılları arasında katıldığı çeşitli dallardaki yarışmalardan 3 adet birincilik kupası, 4 adet altın madalya, 8 adet gümüş madalya ve 3 adet bronz madalya sahibi olarak eve dönen Kara, aynı zamanda Türkiye Aşçılar Milli Takımı üyesi.

Pastry Chef Burçak Kara

15. YILINDA HYATT REGENCY ATAKÖY’DE 

Kemer Country Club, Radisson, Sheraton gibi önemli otellerde görev alan Kara, “2022 yılında mesleğimin 15. yılını Hyatt Regency Ataköy markasının çatısı altında güzel başlangıçlar yaparak devam ettirmekteyim. Hyatt Regency markasında hem öğrenme hem öğretme odaklı ve kişisel başarılarımıza kolay yön vermemizi sağlayan değerler ile çalışmaktayız. Otelimizin Hyatt Regency Pastry Team ve SeaFood Terrace Fish & Meze bölümlerinde yaptığım tatlıları birbirinden değerli misafirlerimize sunuyoruz” diyor.

İMZA LEZZETLER

Beykent Üniversitesi Unlu Mamüller dersinde akademisyenlik görevi de üstlenen Kara, var olan lezzetlerle yetinmeyerek kendi buluşu olan tatlıları üreterek kişisel tarzını oluşturduğunu söylüyor. Özellikle Anadolu Mutfağının seçkin bir lezzeti olan irmik helvasını Avrupai bir tatlıya dönüştürerek elde ettiği sufle’yi otelin yeni açılan SeaFood Terrace Fish & Meze restoranında servis edildiğini kaydediyor.

Burçak Hanım yürekten inandığı mottosunu ise şöyle dile getiriyor: “Geleneksele yenilik katmanın her daim daha da güzel bir durum olduğuna inananlardanım.”

Chef de Partie Meltem Kocatürk, Pastry Chef Burçak Kara, Commis Nursimay Çakır, Commis Bengü Aksoy.

Hyatt Regency İstanbul Ataköy, yakın zamanda hizmete aldığı SeaFood Terrace Fish & Meze restoranının ardından pastane bölümünü de güçlendirerek Hyatt Regency Pastry Team’i Pastane Şefi Burçak Kara liderliğinde birbirinden güçlü ve yetenekli üç kadın şefe emanet etti. Chef de Partie Meltem Kocatürk, Commis Nursimay Çakır ve Commis Bengü Aksoy Pastry Chef Burçak Kara ile birlikte modern dokunuşlarla ürettikleri tatlılarını otel misafirleriyle buluşturuyor.