Mehmet Şef’in restoranı MYK Cafe Restoran

MYK Cafe Restoran

Last Updated on 12 Ağustos 2022 by Yaşar Çelik

Hem gastronomi dünyasının hem de televizyon programının sevilen ismi  Mehmet Yalçınkaya, geçtiğimiz yıl kendi şeflerini yetiştiren MYK Gastro Arena’dan sonra şimdi MYK Cafe Restoran ile sevenleriyle buluştu.              Mehmet Şef’in restoranı

Şef Mehmet Yalçınkaya’nın “İnsanları mutlu etmek için iyi yemekler yapın!” mottosu ile yola çıkan restoran, tüm hazırlıklarını pandemi sürecinde tamamladı. Baştan sona büyük bir titizlikle hazırlanan mekan, minimal ve yemeğe odaklanmayı sağlayan dekorasyonlar ile dizayn edildi.

MYK Restoran, mevsiminde nitelikli ürünler ile yemek yapmayı hedefliyor. Bu sebeple ürünün taze ve mevsiminde tüketilmesi amacıyla dönemlere bağlı olarak menüde değişiklikler olabiliyor. Bu noktaya özellikle dikkat eden mekan, dinamik, sağlıklı ve lezzetli yemekleri müşterileri ile buluşturmayı istiyor.

Mutfak ekibi Mehmet Şef’in öğrencileri

Mutfak ekibi oldukça sağlam. Çünkü her biri MYK Akademi mezunu. Bizzat Mehmet Şef’in eğitimini almışlar. Bu yüzden işini tutku, profesyonellik, insan odaklı yaklaşımla yaparak, müşteri memnuniyetinin tam puan olmasına dikkat ediyorlar.

MYK Cafe Restoran

Sürdürülebilir yaşama önem veren bir mekan

Çoğu rakibinden farklı olarak sürdürebilir tüketime oldukça dikkat ediyorlar. “Sürdürülebilir tüketim için dünya kaynaklarının nitelikli tüketiminin mutfakta sıfır atık ile başladığına inanıyoruz.” ifadelerini kullanarak farkındalık yaratmayı hedefliyorlar. Mutfakta ürünün en iyi ve efektif biçimde kullanımını sağlayarak, atık fazlalığını en aza indirgemek istiyorlar.

“Chef’s Table” uygulaması                                  

Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya ile buluşma, yemeğin hikayesini deneyimleme gibi farklı konseptte “Chef Table” uygulamaları ile sektöre farklı bir bakış açısı getiriyorlar. Özel günlerinizde yemeğin hikâyelerini ritüellerle birleştirerek özel sunumlu imza yemekleri düzenliyorlar.                                    Mehmet Şef’in restoranı

MYK Cafe Restoran Menü

Alabildiğine geniş bir menü

A’dan Z’ye her şey olan menüde, özel sunumları ve şefin imza yemekleri ile 5 duyunuza hitap eden yemekler, damağınızda eşsiz bir iz bırakacak. Farklı bir yemek deneyimini yaşatacaklarını iddia eden mekan, kahvaltısından ana yemeğine kadar birçok seçenek sunuyor.

Özellikle et yemekleri ile kendinden çok söz ettiren mekanın favorileri arasında, “Çıralı Risotto” ve “Asado” yer alırken, “Uykuluklu İçli Kokoreç” ile “Linguini Ahtapot” yemeği de oldukça rağbet görüyor. Güzel bir yemeğin ardından Mehmet Şef’in çok konuşulan “Tatlı Dilek” tatlısı ile ziyafeti sonlandırmayı unutmayın.

Adres : Yeşilköy Mah. Atatürk Cad. No: 23C
Bakırköy – Yeşilköy / İSTANBUL

Çalışma Saatleri : 09:00 – 01:00