İstanbul Turizm Derneği basın toplantısı düzenledi

Last Updated on 9 Eylül 2022 by Yaşar Çelik

İstanbul Turizm Derneği bu sabah bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda birçok konuya değinilmesinin yanı sıra yeni görev dağılımı da açıklandı.

Genel Başkan Yalçın Aydın konuşmasına teşekkür ile başladı. Ardından İstanbul’da turizmin olumlu yönde geliştirilmesi ile devam etti.

Aydın, “Konuşmama başlamadan önce özelikle iki yönetim kurulu üyemize teşekkür etmek istiyorum. Bize ev sahipliği yapan ve bu mekânı kullandıran Sayın Zeynel Kılıç Bey’e çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerek genel kurul çalışmalarında gerekse bu toplantının hazırlanmasında, çok Büyük emeği geçen Başkan Yardımcımız Sayın Sevim Aydın Hanım’a özellikle teşekkür ediyoruz.” dedi.

Türkiye turizm sektörünün en önemli destinasyonlardan biri olduğunu ve aynı zamanda Türk ekonomisine en çok katkısı olan İstanbul için turizmin daha da geliştirilmesi için yeni yönetim kurulu ile birlikte yapacakları çalışmalarla daha çok katma değer sağlayacaklarına inandıklarını belirtti.

İstanbul Turizm Derneği’nin yeni görev dağılımı

  • Yalçın Aydın – Genel Başkan
  • Sevim Aydın – Genel Başkan Yardımcısı
  • İlter Ergenç – Genel Başkan Yardımcısı
  • Muhammed Erol Turanlıoğlu – Genel Başkan Yardımcısı
  • Murtaza Kalender – Genel Sekreter
  • Ahmet Küçükbaşkan – Sayman
  • Onur Günaydın – Yönetim Kurulu üyesi
  • Bülent Saruhan Saraylı- Yönetim Kurulu üyesi
  • Zeynel Kılıç – Yönetim Kurulu üyesi
  • Gökay Işık – Yönetim Kurulu üyesi
  • Özgür Güvercin – Denetim Kurulu Başkanı
  • Şenel Aybek – Denetim Kurulu Üyesi
  • İlhan Mürsel – Denetim Kurulu Üyesi

Yalçın Aydın, “Kurulduğumuzdan bugüne kadar İstanbul turizmi ile ilgili birçok çalışma yaptık. İstanbul’da gerçekleşmiş olan iki büyük fuara ana sponsor olarak, yurtdışından katılan tur operatörlerinin Hosted-buyer lounge alanını ayarlayıp turizmci paydaşlarımızla ikili görüşmelerini sağladık. Bugüne kadar yurtdışından gelen birçok tur operatörüne İstanbul’da tur gezisi yaparak İstanbul turizmini yerinde tanıttık.” ifadelerini kullandı.

“Birçok iş birliği yapılmasını sağladık”

Aydın, ” Pandemi döneminde dahi yönetim kurulu üyemiz TravelShop Turkey ile iş birliği yaparak nisan ve kasım ayları olmak üzere yurtdışından başka Amerika Tur Operatörleri Başkanı Terry Dale olmak üzere, ASTA, PATA, IADWP, TIES, IOTA and Pakistan, Azerbaycan ve Bangladesh gibi dernek başkanları ve Büyük saygıdeğer tur operatörlerini İstanbul’a getirerek Türkiyeli turizm paydaşlarımızla iş birliği yapmasını sağladık.” diye ekledi.

İstanbul Turizm Derneği olarak yirmi milyon doğal üyeye sahip olduklarını ve bunun bilinci içerisinde sadece oteller değil, turizm sektörü içinde yer alan; acenteler, restoranlar, bar işletmeleri, AVM’ler, sağlık turizmi, kafeler, taksiler, transfer şirketleri gibi turizme hizmet eden tüm paydaşlarının talep ve arzularını göz önünde bulundurarak, hepsine çözüm üretmeyi amaçladıklarını belirtti.

“İstanbul turizmi ile ilgili birçok plan ve çalışma var”

Gelecekte İstanbul’da başarılı işlere imza atan turizmci paydaşlarına takdir ve teşekkürleri iletmek adına ödül töreni düzenleyerek motivasyon ve birlik sağlamayı hedeflediklerini açıklayan Aydın, “İstanbul turizmi ile ilgili daha birçok çalışma ve planlarımız var. Tüm turizmci paydaşlarımızla birlikte bir araya gelerek, güç birliği sağlayarak, çalışmalarımıza hız verecek ve tüm projelerimizi siz değerli basın mensupları ile gelecek basın toplantılarımızda paylaşacağız.” dedi.

Ayrıca bir diğer projelerinin ise 2023 yılı içerisinde dünyanın en prestijli, tecrübeli konuşmacılarını davet edeceklerini İstanbul Turizm zirvesini organize ederek, İstanbul’daki turizmci paydaşlarını yeni turizm trendleri ve olanakları ile ilgili bilgilendirecek ve moral motivasyon sağlayacaklarının müjdesini de verdi.

“İstanbul’un 2023’te turizm destinasyonları arasında il sıralarda yer alacak”

Hemen ardından ISTTA Başkan Yardımcısı, İlter Ergenç görüşlerini paylaştı.

ISTTA Başkan Yardımcısı İlter Ergenç ve Genel Sekreter Murtaza kalender

İstanbul Turizm Derneği olarak; yeni yönetim kadrosu ile İstanbul’un tüm dünyaya tanıtımı, marka bilinirliğini arttırma ve dünyada tercih edilen şehirler arasında hak ettiğimiz yeri alma adına çok stratejik çalışmalara imza atacaklarını ve yeni yönetim kadrosu ile önemli bir sinerji yaratılacağını vurguladı.

Başkan Yardımcısı Ergenç, İstanbul’un mevcut kendi nüfusuna ek olarak her yıl milyonlarca kişiyi ağırlayan bir metropol statüsünde olduğu, asırlardır popülaritesi azalmadan gelişen İstanbul’un 2023’te dünyanın şiddetle tavsiye edilen turizm destinasyonları arasında il sıralarda yer alacağının altını çizdi.

Son olarak ISTTA ekibi olarak medeniyetlerin buluştuğu turizmin başkenti, 7/24 saat yaşayan büyülü şehrimiz İstanbul’u önümüzdeki süreçte çok iyi noktada göreceklerine inanarak destek olup, yanlarında olan basın mensupları ve değerli üyelere teşekkürlerini eksik etmedi.

“İstanbul’un hak ettiği payı almasını sağlayacağız”

İstanbul Turizm Derneği Genel Sekreteri Murtaza Kalender ise görüşlerini şöyle belirtti;

“Biz İstanbul Turizm Derneği olarak sadece bir kurumu, oteli veya seyahat acentesini değil, turizm paydaşlarımızın tamamını temsil ediyoruz. Dolayısıyla İstanbul’daki tüm turizm paydaşlarımızın her birinin sorununu, bizim sorunumuz olarak alıyoruz ve bu sorunları dinleyerek çözüm üretmek için İstanbul Turizm Derneği olarak buradayız. Tüm paydaşlarımızla birlik olup, tüm sorunları masaya yatırarak ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişim kurarak çözüm üretmek ve dünyadaki turizm pastasından İstanbul’un da hak ettiği payı almasını sağlayacağız. Dünyada en çok bilinirliğe sahip olan şehirlerden biri ve üç ayrı imparatorluğa başkentlik yapmış kadim bir şehir olan İstanbul’u dünyanın turizm başkenti yapmak asıl amacımız. 2021 yılına kadar İstanbul dünyada en çok kongre alan ilk 5 ülkeden birisi idi, fakat şu an maalesef ki ilk 10’da dahi değil ve bizler İstanbul’un tekrar bir kongre şehri olması yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

İstanbul Turizm Derneği olarak kruvaziyer gemilerini de İstanbul’a tekrar kazandırmak gibi proje ve çalışmalarını hızlandırarak İstanbul’u dünyanın turizm merkezi haline getirmek için katkılarını sunacaklarını da ekledi.                İstanbul Turizm Derneği