Ekrem İmamoğlu İstanbul’un turist hedefini açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu

Last Updated on 16 Eylül 2022 by Turizm Günlüğü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul turizmi için atılacak adımlar ve İstanbul’un turist hedefi hakkında açıklamalarda bulundu.

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı’na bağlı İBB Miras ekipleri, “İstanbul Kara Surları Açık Hava Müzesi” çalışmasının ilk bölümünü tamamlandı.

Mevlanakapı ve Silivrikapı Kara Surları Ziyaretçi Merkezleri’nin açılışı, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ekrem İmamoğlu, Mevlanakapı Surları içinde oluşturulan alanda düzenlenecek Contro ve Şehinşah konserleri öncesinde bir konuşma yaptı.

“İSTANBUL’DA, 30 MİLYON TURİSTİ HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ VE YAŞAYACAĞIZ”

İmamoğlu, İstanbul’un turist hedefi hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“17 milyona doğru giden turist sayısını, göreceksiniz bizim yaşama bakışımız, insanların demokrat bir ortamda şehir hayatında varlıklarını sürdürdükleri, pırıl pırıl anlayışımızın yansıdığı bir İstanbul’da, 30 milyon turisti hep birlikte göreceğiz ve yaşayacağız.

30 milyon turist ne demek biliyor musunuz? İstanbul’da yaşayan herkesin gayri safi milli hasılasına, kişi başını en az yüzde 30-35 daha fazla kazanç getirmesi demek. O bakımdan sevgili gençler, özellikle sizlerin hayatında turizm sektörünün, hizmet sektörünün o oluşturduğu ortamlarda iş insanı olacaksınız, yönetici olacaksınız, yanı sıra meslekler edinip oralarda para kazanacaksınız. İşte bu metruk bakımsız alanların iyileştirilmesinin bize kattığı hususlar bunlar”      Ekrem İmamoğlu İstanbul’un turist hedefini