TÜRSAB Başkanlığı için bir isim daha adaylığını açıklıyor

TÜRSAB
TÜRSAB milletvekili seçimlerinde yine liste dışı kaldı!

Last Updated on 28 Eylül 2022 by Yaşar Çelik

TÜRSAB Başkanlığı için bir isim daha adaylığını açıklıyor… İşte detaylar…

TÜRSAB Seçimleri yaklaşırken bir isim daha başkan adaylığını açıklayacağını duyurdu.

TÜRSAB Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Ali Bilir, TÜRSAB Başkanlığı için adaylığını açıklayacağını duyurdu.

Ali Bilir, 25. Olağan Genel Kurul başkan adaylığını, 19 Eylül 2022 Pazartesi günü, 10:00’da Double Tree by Hilton Istanbul (Kasımpaşa) otelinde düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracak.

Ali Bilir kimdir?

1972 yılında Görele’de doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü’nden mezun oldu ve İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Uygulamalı Psikoloji Dalında “Yetişkinlerde Psikolojik İyi Oluş” Tezi ile Yüksek Lisans yaptı.

On yıl bankacılık sektöründe çalıştı. 5. Dönem (2004-2009) Beykoz Belediye Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Büyük Şehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu.

“Geçmişten Günümüze Görele” (2001), “Çeşmi Bülbüle Gizlenmiş Ab-ı Hayat Beykoz” (2008) adlı kent tarihi dalında ve “Başka Yerler Farklı Mekanlar Geziyorum” (2018) isimli kitapları yayınlandı. 2010 yılında İstanbul’un 100 Yazarı arasında gösterilen Ali Bilir’in; birçok dergi, gazete ve internet sitelerinde gezi yazıları başta olmak üzere yazıları ve makaleleri yayınlanmaktadır.

Giresun Federasyonu, Görele Federasyonu, Giresun Vakfı, Beykoz Spor Kulübü, Tüm Restorant ve Turizmciler Derneği, Beykoz Giresunlular Derneği, İnsan ve Mekan Derneği, Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası, Türkiye Gezginler Kulübü gibi birçok STK’larda, kurucu üye, yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık görevlerinde bulundu.

İş yaşamını Turizm sektöründe sürdürmekte olan Bilir, TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığını üstlendi. Ali Bilir, TÜRSAB Başkan adaylığını açıklamasından önce bu görevinden istifa etti.

Turizm ve Seyahat Acentaları Vakfı (TURSAV) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Bilir evli ve iki erkek 1 kız çocuğu babasıdır.