Balayı oteli seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Last Updated on 20 Eylül 2022 by Turizm Günlüğü

Bu yaz evlenmiş ya da nikah için gün sayan pek çok tatilsever çiftin sabırsızlıkla beklediği balayı; düğün stresini ve yorgunluğunu geride bırakmak, eşinizle yepyeni bir hayata başlamayı kutlamak için biçilmiş kaftan!

Tabii unutulmaz bir balayı için, doğru tercihler yapmak da oldukça önemli. Peki, balayı tatiline karar verirken nelere dikkat etmelisiniz?

Türkiye’nin otel ve villa arama platformu olan Neredekal.com’un Keşif Rehberi editörleri, balayı tatiline karar verirken dikkat edilmesi gerekenleri evlilik hazırlıkları yapan çiftler için derledi.

Hem Sizin Hem Eşinizin Tatil Anlayışına Uygun Bir Balayı Planlayın

Partnerinizin ve sizin tatil zevkleriniz birbirinden farklı olabilir. Fakat hiç endişelenmeyin; ikinizi de mutlu edecek bir balayı planlamak hiç zor değil! İkiniz de tatil zevklerinize yönelik sorulara samimiyetle cevap verirseniz, keyifli bir balayı için plan yapmanız daha kolay hale gelebilir.

İşte, balayını planlarken sormanız gereken bazı sorular:

  • Yurt içinde mi yurt dışında mı balayı yapmak istiyorsunuz?
  • Hangi şehre gitmeyi düşünüyorsunuz?
  • Amacınız eğlenmek mi, dinlenmek mi, bölgeyi keşfetmek mi yoksa bunların hepsi sizin için önemli mi?
  • Deniz-kum-güneş tatili mi, doğa tatili mi, tarihi noktaları gezebileceğiniz bir balayı mı hayal ediyorsunuz?
  • Gözlerden uzak bir lokasyonda mı konaklamak istersiniz, yoksa başka insanlarla da sosyalleşebileceğiniz bir lokasyon kulağa daha mı iyi geliyor?
  • Konaklama seçeneğiniz her şey dâhil bir otel mi olmalı, yoksa villa gibi baş başa kalabileceğiniz ve bütün tatil planını istediğiniz gibi yapabileceğiniz bir seçeneği mi tercih edersiniz?

Bu gibi sorular, eşinizle ortak bir nokta bulmanızı kolaylaştırır; ikinize de hitap edebilecek bir balayı tatilinin kapılarını aralar! Fakat konaklama seçenekleri arasından karar vermek, pek çok insan gibi sizin için de zor olabilir. O halde balayı otelleri ve balayı villaları hakkında daha detaylı bir inceleme faydalı olacaktır!

Balayı Otelleri

Balayınızı hayal ettiğiniz gibi konforlu ve kendinizi özel hissettirecek şekilde geçirmeniz için oluşturulan balayı paketlerine sahip otellerde; özel oda dekorasyonundan sahilde kahvaltıya, özel karşılamadan restoranlarda önceliğe kadar pek çok ayrıcalıktan yararlanabilirsiniz.

Peki, balayı oteli seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

  • Öncelikle konaklamak istediğiniz otelin bir balayı oteli olduğundan emin olmalısınız. Bu sayede balayı paketlerinden faydalanabilir ve sizin gibi balayı çiftlerinin bulunduğu bir otelde konaklayabilirsiniz.
  • Planladığınız tatil türüne ve mevsime uygun bir bölge seçmelisiniz. Özellikle yurt dışı lokasyonlarda belirlediğiniz bölgenin sezonunu kontrol etmeyi unutmayın.
  • Otelin konumunu incelemek de faydalı olacaktır. Eğer uçak, otobüs gibi toplu taşıma araçları ile tatil bölgesine ulaşacaksanız otelin transfer imkânı olup olmadığını araştırabilirsiniz. Ayrıca bölgeyi keşfetmek istiyorsanız, otelin gezilecek yerlere yakınlığını da göz önünde bulundurabilirsiniz.
  • Otelde daha önce konaklamış balayı çiftlerinin yorumlarını okumak, karar vermenizi kolaylaştırabilir.
  • Daha uygun fiyatlı bir balayı tatili yapmak isterseniz, düğününüz ne zaman olursa olsun Ekim-Kasım aylarında başlayan erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirebilir, tatilinizi bir sonraki sezona da planlayabilirsiniz.
  • Balayı otelinizi seçerken 16 yaş üstü otelleri, yani çocuklu aileleri kabul etmeyen tesisleri tercih ederek daha sessiz sakin bir tatil planlayabilirsiniz.

Balayı Villaları

Baş başa, gözlerden uzak bir balayı yaşamak isteyen çiftlerin son yıllardaki gözdelerinden olan balayı villalarında oldukça dinlendirici ve romantik bir balayı tatili sizi bekliyor olabilir!

Balayı villaları arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir, gelin keşfedelim.

  • Balayı villalarında da pek çok lokasyon seçeneği mevcut. Balayında hangi tatil bölgesine gitmek istediğinize karar verdikten sonra balayı villalarını bu doğrultuda inceleyebilirsiniz.
  • Bölgeyi keşfetmek istiyorsanız, merkezi konuma sahip villaları tercih edebilirsiniz.
  • Eğer izole bir balayı yaşamak istiyorsanız, villanın korunaklı, dışarıdan görünmeyecek bir şekilde planlanmış olmasına dikkat edebilirsiniz. Bu villalara ulaşmak için muhafazakâr villalar seçeneklerini inceleyebilirsiniz.
  • Havuzlu, şömineli, jakuzili… Aradığınız özelliklerin kiralayacağınız villalarda olup olmadığını inceleyebilirsiniz.              Balayı oteli seçerken