Rusya’da havalimanlarında yurt dışına çıkış sorgusu

Rusya’da 5 Milyon Kişiye Yurt Dışına Çıkış Yasağı

Last Updated on 23 Eylül 2022 by Turizm Günlüğü

Rusya’da kısmi seferberlik ilan edilmesinin ardından havalimanlarında yurt dışına çıkış sorgusu

Rusya’da kısmi seferberlik ilan edilmesinin ardından, önümüzdeki günlerde vizesiz ülkelere yönelik tüm biletler sadece birkaç saat içinde tükenirken, havaalanlarının dış hat terminallerinde yoğunluğun arttığı ve “yeni uygulamalarla karşılaşıldığı” bildiriliyor.

Rusya basınına ve sosyal medyaya yansıyan haber ve iddialara göre, özellikle 35 yaşın altındaki erkekler, uçağa binmeden önce bazı sorulara muhatap oluyor.

Özellikle Vnukovo Havalimanı‘nda bu kategorideki erkek yolcuların pasaport kontrolünden geçmeden önce bir salona alındıkları, ardından tek tek aranarak sorular yöneltildiği bildirildi.

Turkrus.com’un haberine göre; yolculara “Biletinizi ne zaman aldınız? Dönüş biletiniz var mı? Seyahatinizin amacı ne? Askerlik görevini yaptınız mı? Yapmadıysanız sebebi nedir? Rusya’ya geri dönecek misiniz?” gibi sorular sorulduğu belirtiliyor.

Diğer havalimanlarının yolcuları da benzer prosedürlerden geçtiklerini sosyal medyada paylaşıyor.          Rusya’da havalimanlarında yurt dışına çıkış sorgusu

Bu nedenle havaalanlarında uzun kuyruklar oluştuğu vurgulanıyor ve uçuşu olan herkesin havaalanına erken gelmeleri tavsiye ediliyor.

Ancak durumunda yasaya aykırılık olmayan tüm erkeklerin ülkeden ayrılmalarına izin verildiği ve bir yasak olmadığı da kaydediliyor.