“Vakıfbank ve Halkbank henüz Mir sisteminden çıkmadı” iddiası

İş Bankası, Rus turistler arasında popüler olan Mir ödeme sistemini askıya aldı.
Rus turistler arasında popüler olan Mir kart için alternatif arayışı sürüyor

Last Updated on 29 Eylül 2022 by Turizm Günlüğü

RIA Novosti: Vakıfbank ve Halkbank henüz Mir sisteminden çıkmadı

Türkiye’nın devlete ait VakıfBank ve Halkbank, Mir ödeme sistemini kullanmaya devam ettiklerini açıkladı.  Vakıfbank ve Halkbank henüz Mir sisteminden çıkmadı iddiası

Vakıfbank ve Halkbank temsilcileri, RIA Novosti’ye, kuruluşların Rus Mir ödeme sistemiyle çalışmanın askıya alındığına ilişkin yetkililerden herhangi bir bildirim almadığını, operasyonların devam ettiğini söyledi.

Daha önce, Bloomberg, ismi açıklanmayan üst düzey bir Türk yetkiliye atıfta bulunarak, Türk kamu bankaları Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın Mir sistemini kullanmayı bırakma kararı aldığını bildirmişti. Ajansa göre, Türk bankalarının bu tür planları, “ikincil ABD yaptırımlarının ülkeleri Moskova’dan uzaklaşmaya nasıl zorladığının” bir örneğidir.

Haberde ayrıca, kararın Türkiye’nin Rusya’ya yönelik kısıtlamalara ilişkin tutumunda da bir dönüşe işaret ettiği belirtildi.

“ŞU ANDA HERHANGİ BİR BİLDİRİM ALMADIK”

Bir RIA Novosti muhabiri bu banka yetkilileriyle görüştüğü ve Mir kartıyla finansal işlem yapma olasılığını sorduğu, Vakıfbank sözcüsünün, “Şu anda herhangi bir bildirim almadık” dediğini aktardı.

Bankaya ATM’lerinden finansal işlem yapmanın mümkün olup olmadığı sorulduğu, Banka temsilcisinin “Şu anda herhangi bir engel yok” dediğini aktarıyor.

RIA Novosti’nin haberinde benzer soruları yönelttiği Halkbank’tan da aynı cevapları aldığı bildirildi. Bankadan henüz bu yönde bir tebligat almadıklarını ancak yakın zamanda böyle bir kısıtlamanın gelebileceğini söylediği aktarılıyor.

Haberrus’un aktardığı habere göre en büyük Türk bankası Ziraat Bankası’nın bir temsilcisi Çarşamba sabahı bir RIA Novosti muhabirine yaptığı açıklamada, Bankanın Mir sistemini kullanmayı bırakma talimatı almadığını söylemişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, Rus Mir kartının Türkiye’de daha fazla kullanılmasına karar verebileceğini söylemişti.

Geçen haftalarda Türk İş Bankası ve Denizbank, Rus Mir kartlarına hizmet vermeyi durdurduklarını açıklamışlardı.Vakıfbank ve Halkbank henüz Mir sisteminden çıkmadı iddiası