Masterchef Türkiye şeflerinin restoranları

Masterchef Jüri Üyeleri, Soldan Sağa: Somer Sivrioğlu - Mehmet Yalçınkaya - Danilo Zanna

Last Updated on 1 Ekim 2022 by Turizm Günlüğü

TV8 ekranlarının uzun soluklu programlarından MasterChef Türkiye ile tanıdığımız jüri üyelerinin restoranlarına yolculuğa çıkıyoruz! Masterchef Türkiye şeflerinin

Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu, İstanbul’da açtıkları restoranlarla gastrofilleri büyülemeye devam ediyor. Tourism Diary MAG İstanbul sayımızın en özel dosya konusuyla şeflerin biricik restoranlarını mercek altına alıyoruz.

MYK Cafe Restoran

Mehmet Şef’in sürdürülebilir restoranı MYK Cafe Restoran

‘Fusion Mutfak’ akımını Türkiye’ de ilk uygulayan isim olan Mehmet Yalçınkaya, “İnsanları mutlu etmek için iyi yemekler yapın!” mottosuyla imza lezzetlerini müdavimleriyle buluşturuyor. Mehmet Şef, geçtiğimiz yıl kendi şeflerini yetiştirdiği MYK Gastro Arena’dan sonra şimdi de MYK Cafe Restoran ile sevenlerinin karşısında. Baştan sona büyük bir titizlikle hazırlanan mekân, minimal ve yemeğe odaklanmayı sağlayan dekorasyonlar ile dizayn edildi. Mevsiminde nitelikli ürünlerle yemek yapmayı hedefleyen MYK Restoran’da menü dönemsel olarak değişiyor.

2021’de açılan restoranın mutfak ekibi ise oldukça sağlam. Çünkü her biri MYK Akademi mezunu. Bizzat Mehmet Şef’ten eğitim almışlar. Bu yüzden işini tutku, profesyonellik, insan odaklı yaklaşımla yaparak, müşteri memnuniyetinin tam puan olmasına dikkat ediyorlar. Ayrıca çoğu rakiplerinden farklı olarak sürdürebilir tüketim konusuna titizlikle yaklaşıyorlar.

MYK Cafe Restoran

“Chef ’s Table” uygulaması

“Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya ile buluşma, yemeğin hikâyesini deneyimleme” gibi farklı konseptte “Chef Table” uygulamalarıyla sektöre farklı bir bakış açısı getiriyor. Özel günlerinizde yemeğin hikâyelerini ritüellerle birleştirerek özel sunumlu imza yemekleri düzenleniyor.                                                Masterchef Türkiye şeflerinin

5 duyunuza hitap eden yemekler

Özellikle et yemekleri ile kendinden söz ettiren mekânın favorileri arasında “Çıralı Risotto” ve “Asado” yer alıyor. “Uykuluklu İçli Kokoreç” ile “Linguini Ahtapot” yemeği de oldukça rağbet görüyor. Güzel bir yemeğin ardından Mehmet Şef’in çok konuşulan “Tatlı Dilek” tatlısı ile ziyafeti sonlandırmayı unutmayın.

  • Adres: Yeşilköy Mah. Atatürk Cad. No: 23C Bakırköy – Yeşilköy / İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 09.00 – 01.00
  • Instagram: @mykrestoran
Danilo Zanna / Filo D’olio

Danilo Şef’in çok konuşulan restoranı Filo D’olio

2015’ten itibaren ATV’de yayınlanan “Elin Oğlu” programıyla gönüllere taht kuran İtalyan Şef Danilo Zanna, Filo D’Olio markasını Türkiye’ye de getirdi. Restoranın Türkiye şubesi 2022’nin başında İtalyan mutfağı tutkunlarıyla buluştu. Geleneksel ve İtalyan mahalle konsepti üzerine kurulu olan restorandaki menüde bulunan tüm lezzetler Danilo Şef tarafından titizlikle hazırlanıyor.

Baştan sona sizi İtalya’da hissettirecek olan bu mekan, köklü bir mutfak ekibine sahip. Ayrıca restoranda kullanılan tüm peynirler kendi fabrikalarından özel olarak getiriliyor. İtalyan yemeklerin neredeyse tamamını görebileceğiniz restoranda seveninin çok olduğu kaburga etinden yapılan “Arancini” ve tavuk yemekleri arasında “Coscia Di Pollo” en çok dikkat çeken lezzetler arasında yer alıyor.

Filo D’olio / İmza Tatlısı Tiramisu

Fakat İtalyan bir restoranda makarna yemeden dönmek olmaz. Bu nedenle Antep fıstıklı pesto sos ve kendi üretimleri burratayı içeren el yapımı makarna olan “Spagetti Alla Chitarra Con Pesto e Burrata” imza tabağını deneyebilirsiniz. Ayrıca geniş şarap kavı ve imza kokteyller mekâna tekrar tekrar gitmenizi sağlayacaklar arasında.

Şef Danilo Zanna’nın imza tatlısı olan Tiramisu, saydam bir paket içerisinde geliyor. Üzerinde “Al Beni Yukarı” yazısı yazan paketi yukarı doğru çektiğinizde ortaya muhteşem Tiramisu çıkıyor.

  • Adres: Ayazağa Mah. Azerbaycan Cad. No: 3/C, D:109C, 34396 Sarıyer / İstanbul – Vadistanbul
  • Çalışma Saatleri: 10.00 – 22.00
  • Instagram: @filodoliotr
Somer Sivrioğlu / Efendy

Somer Şef’in sıcacık hissettiren restoranı Efendy

Başarısının sırrını ‘yaşadığı şehrin kurallarına uymak’ olarak özetleyen sevilen isim Şef Somer Sivrioğlu, Efendy’nin kapılarını 29 Mart 2022’de açtı. Yurt dışında birçok lezzeti viral yapan Somer Şef, Efendy’nin İstanbul şubesinde havadar, aydınlık sade ama şık bir dizayn tercih etmiş. Ve bu şık restoran her köşesinde Anadolu topraklarının esintilerini taşıyor.

Türk misafirperverliği

Restoranı ziyaret ettiğiniz zaman evinizde gibi hissetmenizi istiyorlar. Bu yüzden önerdikleri yemekleri ve şarapları hikâyeleriyle, kültür ve tarihleriyle birlikte sunarak her detaylarının diğer restoranlardan farklı olmasını sağlıyorlar. Şefinden garsonuna kadar herkes, sizin rahat etmenizi ve mekândan memnun ayrılmanızı sağlamak için çalışıyor. Bu yüzden ürünlerini haddinden fazla överek zorla satış yapmaya karşı olduklarını da belirtiyorlar.

Anadolu kültürü

Restoran geleneksel tariflere önem vermesinin yanı sıra kullanılan ürünlerin mevsiminde, taze ve lezzetli olmasına oldukça dikkat ediyor. Mevsimine göre tasarlanan tabakların her biri Anadolu kültürünün etkisini taşırken aynı zamanda da oldukça besleyici ve rahatlatıcı. Sürdürülebilir kaynaklara sahip ve yalnızca belirledikleri kurallara uygun şekilde üretim yapan yerel güvenilir üreticilerle çalışıyorlar.

Efendy Restoran

Menüde yok yok!

Somer Sivrioğlu, Emir Kaan ve Timur Mavibulut’un başını çektiği ekip menüde harikalar yaratmış. Kendinizi tamamen Türk lezzetlerine teslim edeceğiniz restoranda damak zevkinize göre bir yemek bulmamanız imkânsız. Menüsünde, tütsülenmiş kuzu omuzdan muhannere soslu kadayıflı karidese kadar her tat var. Somer Şef’in çok konuşulan Çökertme Kebabının damağınızda bıraktığı eşsiz lezzeti mekânın çok övülen Çingene Kızı tatlısı ile taçlandırabilirsiniz.

  • Adres: Levent, Nispetiye Cad No: 13, 34330 Beşiktaş/İstanbul
  • Çalışma Saatleri: 12.00 – 00.00 (Pazartesi günleri kapalı)
  • Instagram: @efendy_istanbul                                  Masterchef Türkiye şeflerinin