Galataport’ta hedef: 1.5 milyon yolcu

Hedef: 1.5 milyon yolcu
Galataport İstanbul Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan

Last Updated on 19 Ekim 2022 by Turizm Günlüğü

Galataport İstanbul Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan: Galataport’ta çok iyi gidiyoruz. Hedefimiz 1.5 milyon yolcu artı mürettebata hizmet vermek        Galataport’ta hedef: 1.5 milyon yolcu

Galataport İstanbul Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan, Dünya Gazetesi’nden Özge Yavuz’a açıklamalarda bulundu.

Hedeflerinin 1.5 milyon yolcu artı mürettebata hizmet vermek olduğunu belirten Figen Ayan; “İddialıyım, 2024’te bunu hayata geçireceğiz. Sefer sayısı olarak da 400-450 olur” dedi.

Figen Ayan’ın Dünya Gazetesi’nden Özge Yavuz’a verdiği röportajın öne çıkan kısımları şu şekilde:

  • Yılsonuna kadar toplam 150 gemiye hizmet vermiş olacağız. 150 gemi, yılsonuna kadar toplamda 450 bin yolcuya denk geliyor. Asıl, gelecek yıl bizim için son derece umutlu. 250 gemi ağırlayacağız. Burada şu noktayı anlatmakta fayda var; burada bir transit limanı da olabiliyorsunuz. Ne demek bu? Gemi, günübirlik geliyor, tarihi yarımadayı gezdikten sonra gidiyor. Burada önemli olan nokta, burayı bir ana liman olarak konumlandırmak.

ŞU ANDA 150 SEFERİN YÜZDE 50’Sİ GALATAPORT’U ANA LİMAN OLARAK KULLANIYOR

  • Biz burayı devraldığımız günlerde, seferlerin sadece yüzde 13’ü Karaköy’ü ana liman olarak kullanıyordu. Gemiler çok daha küçüktü. Şu anda gelen 150 seferin yüzde 50’si Galataport’u ana liman olarak kullanıyor.

KRUVAZİYER YOLCUSU BİR GÜNDE 400 DOLAR HARCIYOR

  • Türkiye’ye kruvaziyer sektörü dışında gelen bir turist günlük 62 dolar harcarken, kruvaziyer yolcusu bir günde 400 dolarlık harcama yapıyor.

BİZ YOLCU KADAR MÜRETTEBATI DA ÖNEMSİYORUZ

  • Bir de hiç kimsenin bilmediği, düşünmediği, aslında bu sektörün ‘iceberg’i mürettebat mevcut. 3 bin kişilik gemi geldiği zaman 1.200 kişilik de bir mürettebatı var. Bu mürettebat günde 70 dolar harcıyor. Biz yolcu kadar mürettebatı da önemsiyoruz. Ve onlara limanımızda ücretsiz WiFi sağlıyoruz, mağazalarda indirimli alışveriş imkânı sunuyoruz. Ve en önemlisi onları belli bir alanda tutmak yerine, tüm limanı kullanabilecekleri bir imkân sağlıyoruz

DEVLERLE ANLAŞMALAR YAPILDI

  • Sektörün dev markalarından MSC Cruise, Galataport’a bu yıl 3 olan sefer sayısını gelecek sene 23’e çıkartacak.            Galataport’ta hedef: 1.5 milyon yolcu
  • Sektör devi Royal Caribbean’ın da 2023’te Galataport’a 8 sefer yapacak.
  • Biz şu an firmalarla rezervasyonlarda 2025 yılını konuşuyoruz. Bu sektörde rezervasyonlar hep 2 yıl evvelden konuşulur. Galataport’ta çok iyi gidiyoruz. Hedeflerimizde 1.5 milyon yolcu artı mürettebata hizmet vermek var. İddialıyım, 2024’te bunu hayata geçireceğiz. Sefer sayısı olarak da 400-450 olur.