“Turizmde bereketli bir sezon geçiriyoruz”

Kamuda Bayram Süresi Belli
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Last Updated on 19 Ekim 2022 by Turizm Günlüğü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’deki grup toplantısında ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.      Turizmde bereketli bir sezon geçiriyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısında ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret ile ilgili olarak; “Önümüzdeki yılbaşında daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Turizmde turist sayısı ve gelir açısından iyi bir sezon geçirildiğini vurgulayan Erdoğan, grup toplantısında turizm sektörünün ekonomiye yönelik katkıları içinse şu mesajları verdi:

“Turizmde 50 milyon turiste ve 40 milyar dolara giden bereketli bir sezon geçiriyoruz. Bunu daha ileri taşıyacak hazırlıkların içindeyiz. Bütçe açığını yüzde 3.5 hedefinin altında tutabileceğimiz anlaşılıyor. Ekonomimize kurulan tuzağı bozmuştuk. Yükselen enflasyon sebebiyle refah kaybını telafi etmekte kararlıyız. Önümüzdeki yılbaşında daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz.”