Onur Polatdemir: İstanbul Otellerinin en büyük gücü “Şehrin Cazibesi”

Lasagrada Hotel İstanbul Genel Müdürü Onur Polatdemir
Lasagrada Hotel İstanbul Genel Müdürü Onur Polatdemir

Last Updated on 8 Kasım 2022 by Turizm Günlüğü

Lasagrada Hotel İstanbul Genel Müdürü Onur Polatdemir; İstanbul otellerindeki son durum, İstanbul’un turizm potansiyeli ve Lasagrada Hotel İstanbul hakkında açıklamalarda bulundu.

Sekiz yıldır; 5 yıldızlı Lasagrada Hotel İstanbul’un genel müdürlüğü görevini üstlenen Onur Polatdemir ile Lasagrada Hotel’in yer aldığı Şişli – Nişantaşı bölgesinde, konaklama alanında yaşanan son gelişmeler, Lasagrada Hotel’in 2022 yılı performansı ve 2023 yılına yönelik hedefleri hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.

Onur Polatdemir; bu söyleşi kapsamında İstanbul turizmindeki ve konaklama sektöründeki son duruma değinirken, İstanbul’un turizm potansiyeli hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Lasagrada Hotel İstanbul

“BÖLGEMİZDEKİ OTELLER İSTANBUL’UN PERFORMASIYLA EŞ DEĞER BİR GRAFİK ÇİZİYOR”

“Şişli – Nişantaşı bölgesindeki otellerin performansının İstanbul turizmiyle, bölgedeki otellerin doluluklarının da İstanbul genelindeki rakamlarla eşdeğer bir grafik çizdiğini belirten Polatdemir, öncelikli olarak İstanbul turizmi için 2022 değerlendirmesinde bulundu.

“2022 yılında uluslararası organizasyonlara ve fuarlara ev sahipliği yapan İstanbul’un turizm açısından önemli ve güçlü bir dönüşe imza attığını” belirten Polatdemir: “Sektörün temsilcilerinden biri olarak herkesin gelişmelerden memnun olduğunu söyleyebilirim ve bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum. 2023 yılında İstanbul’da gerçekleşecek olan Şampiyonalar Ligi Finali organizasyonu da bizleri çok heyecanlandırıyor. Önümüzdeki dönemlerde de İstanbul’daki otelcilerin memnuniyetlerinin artacağına inanıyorum” dedi.

“BİZ ÜLKEMİZİN VE ŞEHRİMİZİN POTANSİYELİNE GÜVENİYORUZ”

Lasagrada Hotel İstanbul Genel Müdürü Onur Polatdemir, 2023 yılında İstanbul turizminin izleyeceği performans hakkında ise şu öngörülerde bulundu:

“Her şeyden önce şunu belirtmek istiyorum: Biz ülkemizin ve İstanbul’umuzun turizmde sahip olduğu potansiyele güveniyoruz. İstanbul, dünya üzerinde önemli bir destinasyon… Bu niteliğiyle bizi her zaman desteklediğini çok iyi biliyoruz. İstanbul otellerinin en büyük gücü şehrin cazibesi… Bundan sonraki süreçte beklenmeyen bir hadise yaşamadığımız takdirde; İstanbul’un kendini yenilemiş yüzüyle çok güzel noktalara geleceğiz. 2023 yılında İstanbul’daki butik otellerden 5 yıldızlı otellere kadar tüm konaklama tesislerimizin yüksek doluluk oranlarına ulaşacağına inanıyorum.”

Lasagrada Hotel İstanbul Executive  Deluxe Room

ŞİŞLİ – NİŞANTAŞI BÖLGESİNDEKİ SON GELİŞMELER

Son dönemde Nişantaşı bölgesinde konaklama tesisleri yatırımlarının arttığına da dikkat çeken Polatdemir, bu gelişmenin kendileri için de sevindirici olduğunu ve oluşacak tatlı rekabet ortamında ADR’ların daha da yükseleceğini ifade etti. Tüm bu yeniliklerin bölgenin katma değerine pozitif etki edeceğini söyledi.

LASAGRADA HOTEL İSTANBUL’UN 2022 PERFORMANSI

2022 yılına Lasagrada Hotel Istanbul olarak güzel bir enerjiyle başladıklarını belirten Polatdemir: “2022 yılı için yüksek ADR’lar hedeflemiştik. Yılın sonuna yaklaştığımız bu günlerde tüm hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz ve hazırladığımız bütçeleri yakaladığımız için sevinçliyiz. Mali açıdan bizim için keyifli bir sene oldu. 2022 yılında oda satışlarımıza ortalama 200 Euro seviyesinden başlamıştık. Şu anda, yıl ortalamasında 240 – 250 Euro seviyesini yakaladık. 2023 yılında da ADR’larımızı ve doluluğumuzu artırarak hedeflerimizi büyüteceğiz.” ifadelerini paylaştı.

Lasagrada Hotel İstanbul Genel Müdürü Onur Polatdemir
Lasagrada Hotel İstanbul Genel Müdürü Onur Polatdemir

LASAGRADA HOTEL’İN KONUKLARINI AĞIRLADIKLARI ÜLKELER

Lasagrada Hotel İstanbul Genel Müdürü Onur Polatdemir, 2022 yılında özellikle Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere; ABD, İngiltere, Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerinden gelen misafirlerini de ağırladıklarını belirtti. Polatdemir, ziyaretçi yelpazelerinin genişlemesinden ötürü duydukları sevinci de paylaştı.

LASAGRADA HOTEL ISTANBUL RENOVASYONA HAZIRLANIYOR

Son olarak otelin konumu ve otel hakkında bilgi veren Onur Polatdemir: “Önümüzdeki dönemde yeni bir projeyle odalarda ve ortak alanlarda renovasyona hazırlanıyoruz. Planladığımız bu renovasyonla yüksek “repeat guest” oranına sahip otelimizin tüm misafirlerimize yenilikler sunacağını ve hizmet kalitemizin de daha da artıracağını düşünüyorum” dedi.

—O—

Şişli – Nişantaşı bölgesinde yer alan 5 yıldızlı Lasagrada Hotel Istanbul, dört farklı tipteki 84 odasıyla misafirlerine hizmet veriyor. “Luxury butik” hizmet anlayışını benimseyen Lasagrada Hotel Istanbul’un iki restoranıyla beraber SPA hizmeti de bulunuyor.

Lasagrada Hotel Istanbul-Lobby