Onur Polatdemir: İstanbul otelleri tek merkezden yönetilmeli!

Lasagrada Hotel İstanbul Genel Müdürü Onur Polatdemir

Last Updated on 8 Kasım 2022 by Yaşar Çelik

İstanbul’un kendi başına bir marka olduğunu belirten Lasagrada Hotel İstanbul Genel Müdürü Onur Polatdemir, yaşanan ekonomik krizler nedeniyle otel oda fiyatlarını aşağı çeken İstanbul otellerinin, izlemiş olduğu bu politikanın yanlış olduğunu söylüyor. Bunun önüne geçmek için ise İstanbul otellerinin tek merkezden yönetilmesi gerektiğini belirtiyor.

Durumun bireysel otelcilik açısından değil İstanbul markası açısından düşünülmesi gerektiğini ifade eden genç yönetici; otel sahiplerine, “Biraz daha kuralları kendileri belirlemeleri ve bu anlamda birbirlerine destek olmaları gerekiyor. Eğer gerçekten biz, İstanbul kalitesine göre bir fiyatlandırma politikası belirlersek, bundan çok dahi iyi faydalanırız ve bir daha da İstanbul’un marka değerini düşürmeden çok iyi fiyatlara satarız” önerisinde bulunuyor.

Turizm sektörü geçtiğimiz senelerde ekonomik ve siyasi politikalardan kaynaklanan sıkıntılarla çalkantılı bir dönemi geride bırakırken, otel sahiplerinin krizi en düşük seviyede geçirebilmek için uyguladığı düşük fiyat yöntemi, bilindiği üzere ‘İstanbul’ markasının imajını oldukça olumsuz etkiledi. Tartışılan konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Lasagrada Hotel İstanbul Genel Müdürü Onur Polatdemir ile hem çiçeği burnunda Lasagrada Otel’i hem de turizm sektörünün şu anki ve gelecekteki durumunu değerlendirdik…

Lasagrada Hotel İstanbul; 58 Deluxe oda, 25 Luxury Deluxe oda (üç tanesinin özel terası mevcut) ve bir tane de Executive oda olmak üzere toplamda 84 oda ile misafirlerini ağırlıyor.

“İDDİALIYIZ”

Mayıs 2013 tarihinde Luxury alanında hizmete açılan 5 yıldızlı Lasagrada Hotel İstanbul’un kaliteli hizmet anlayışıyla hareket ettiğini belirten Onur Polatdemir; 58 Deluxe oda, 25 Luxury Deluxe oda (üç tanesinin özel terası mevcut) ve bir tane de Executive oda olmak üzere toplamda 84 oda ile misafirlerini ağırladıklarını ifade ediyor. Özellikle SPA departmanlarıyla öne çıktılarının altını çizmekle kalmayan Polatdemir, iddialı olduklarını “Yaklaşık 1 buçuk aydır hizmet veren SMOG Shisha Lounge’da otel misafirleri ve civardaki bilinen firmaların sahipleri ve çalışanları tarafından çok rağbet görüyoruz. Bu restoranımızla da oldukça iddialıyız” sözleriyle aktarıyor.

Lasagrada Hotel İstanbul, SPA ile de iddialı…

BİR KERE GELEN BİR DAHA GELİYOR

Otel açıldığından beri her sene yüzde 90 doluluk oranları elde ettiklerini söyleyen Polatdemir, ‘Osmanbey-Nişantaşı-Şişli’ lokasyonunun en şık ve en gözde oteli olduklarını da şöyle dile getiriyor:

“5 yıldızlı otellerin en fazla bulunduğu bir bölgedeyiz. Bu çok fazla handikabın olması anlamına gelse de otelimizin Luxury ve yeni bir otel olmasıyla bu konuda en büyük avantajı elde ettiğimizi düşünüyorum. Bu bölgenin en şık ve en gözde oteliyiz diyebilirim. Yüzde 50’den fazla Ortadoğulu turistleri ağırlasak da geri kalan kısımda Çin, Rusya ve Doğu Avrupa’dan gelen misafirlerimiz de bulunuyor. Ve şunu özellikle belirtmeliyim ki; bizde bir kere konaklayan misafirlerimiz bir sonraki gelişlerinde yüzde 100 tercihleri yine bizden yana kullanıyor.

SMOG Shisha Lounge’da bölgede oldukça popüler olan mekanlar arasındaki yerini kısa zamanda aldı.

ÖNÜMÜZDEKİ SENELER TURİZMİN EN İYİ OLDUĞU DÖNEMDEN DAHA UMUT VERİCİ OLACAK

2018 yılı bizim için bir ışık oldu, bir umut verdi. 2019, 2020 ve ilerleyen yıllarda, ilk açıldığımız zamanki turizmin en iyi olduğu dönemlerden daha umut verici bir tablomuz var. Özellikle bu seneyle birlikte önümüzdeki iki yıl, doluluğumuz ve oda satış fiyatlarımız daha da artacak. Çünkü politikalarımızı ve bütçelerimizi buna göre oluşturuyoruz. Şu ana kadar hiç şaşmadık. Kalıcı bir şeyler yapmanın peşindeyiz.”

ANLATILAN BİR ÖZGEÇMİŞ İLE AKLA GELEN ÖNEMLİ BİR SORU…

Turizmdeki kariyerine 2007 senesinde Sultanahmet bölgesinde bulunan butik otel, Polat Demir Hotel’de önce ön büro daha sonrasında yöneticilik pozisyonunda görev alarak başladığını söyleyen Onur Polatdemir’in “2014’ten beri Lasagrada Hotel İstanbul’da genel müdürlük görevini icra ediyorum. Okan Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi İşletme bölümü üzerinden biri yüksek lisans olmak üzere mezuniyetlerim bulunuyor” sözleri, özellikle İstanbul turizmi ve otelcilerini ilgilendirecek bir sorunun aklımıza gelmesine vesile oldu. Bunun üzerine Polatdemir’e şu soruyu yönelttik ve cevabını şöyle aldık:

FİYATLANDIRMADA İSTANBUL MARKASINI DÜŞÜNÜN!

İstanbul otellerindeki fiyatlarda yaşanan sorun nereden kaynaklanıyor?

“Burada itici güç aslında İstanbul’un kendisi. Aslında otel sahiplerinin biraz daha kuralları kendilerinin belirliyor olması ve bu anlamda birlik oluyor olunması gerekiyor. Eğer gerçekten biz İstanbul kalitesine göre bir fiyatlandırma politikası belirlersek bundan çok çok faydalanırız ve bir daha da İstanbul’un marka değerini düşürmeden çok iyi fiyatlara satarız diye düşünüyorum. Buradaki büyük sıkıntı, otelcilerin anlık olarak tedirginliği. Bu tedirginliği yaşamazsak çok iyi doluluk oranları yakalayarak ilerleyebiliriz.”