WTM London Fuarı’nın ardından…

WTM London Fuarı’nın ardından...

Last Updated on 10 Kasım 2022 by Turizm Günlüğü

WTM London Fuarı’nın ardından… 23. Dönem TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenen M. Nezih Hacıalioğlu’ndan WTM London 2022 Fuarı’na ilişkin değerlendirmeler…

Sab Tour Kurucu Ortağı ve 23. Dönem TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenen M. Nezih Hacıalioğlu, WTM London 2022 Fuarı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nezih Hacıalioğlu, Türkiye standının yanı sıra standlarıyla öne çıkan ülke ve destinasyonlar, tanıtım etkinlikleri hakkında görüşlerini paylaştı.

Hacıalioğlu, WTM London 2022 Fuarı’ndaki Türkiye standı için; “Akdeniz, Ege ve İstanbul ağırlıklı katılım ve tanıtım Türkiye standının her seneki tekrarıydı” ifadelerini paylaştı.

İşte M. Nezih Hacıalioğlu’nun WTM London 2022 Fuarı’na ilişkin değerlendirmeleri:

WTM LONDON 2022 FUARI’NIN ARDINDAN 

2020’de “virtual” ve 2021’de pandeminin gölgesinde gerçekleştirilen WTM London Fuarı’na bu yıl katılım oldukça yüksekti.            WTM London Fuarı’nın ardından…

Kısaca sizlerle gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

İSPANYA FUARA DAMGASINI VURDU

İspanya ana ülke standının yanı sıra en az ana ülke standı kadar büyük standlarla Costa Del Sol, Malaga, Bask, Valencia, Kanarya Adaları, Tenerife, Balaer Adaları, Katalonya ve İbiza Bölgelerini ayrı ayrı tanıtarak fuara damgasını vurdu.

İTALYA’DAN BAŞARILI TANITIM

İtalya yine aynı şekilde ülkenin farklı bölgelerini bir sistem dahilinde büyük bir alanda tanıtıp bu bölgelerden gelen otel ve acentaları ayrı alanlarda konumlandırmış. Çok başarılı buldum.

ORTADOĞU ÜLKELERİNİN STANDLARI

Ortadoğu standları ziyaretçilere en son LED teknolojisi ile görsel bir şölen sundu.

Suudi Arabistan, ATM Dubai’de olduğu gibi Londra’da da iddialı bir tanıtım yaptı. Her fuarda ön planda olan Dubai ve Abu Dhabi’nin yanı sıra Sharjah da başarılı bir stand ile tanıtılmış. Katar da iddialı bir stand ile fuardaki yerini aldı.

Amerika Kıtası’nın güney kısmındaki ülkeler daha çok eğlenceli dans etkinlikleri ile ön plana çıkmaya çalışıyorlardı. ABD daha çok okyanus ve eğlence vurgusunu işlemiş.

WTM LONDON VE SEYAHAT TEKNOLOJİLERİ

Fuarın seyahat teknolojileri kısmı ITB Berlin ile karşılaştırıldığında çok zayıftı.

Diğer taraftan tur operatörlerinin WTM’de baskın bir şekilde yer almaması gelecek ile ilgili ilginç sinyaller taşıyor.

Fuardaki panel ve oturumlarında yeni seyahat trendleri ve teknolojinin tüketici alışkanlıklarına etkisi üzerine konuşmalar yapıldı.

Çoğu ülke yeni destinasyonlarını bu panellerde tanıtırken; ülkemizin bu panellerde yer almadığını üzülerek gördük.

WTM LONDON FUARI’NDA TÜRKİYE

Ülkemize gelecek olursak Akdeniz, Ege ve İstanbul ağırlıklı katılım ve tanıtım Türkiye standının her seneki tekrarıydı. Bu noktada rakip ülkeleri örnek almamız gerekir.

Göbeklitepe, Mezopotamya, Karadeniz, Kapadokya ve güzel ülkemizin dört bir tarafındaki ürünlerimiz önümüzdeki fuarlarda ayrı bölümlerde tanıtılmalı diye düşünüyorum.

Özetle, bir sonraki yıl ülkelerin izleyecekleri turizm politikaları ve ön plana çıkartacakları destinasyonların bir vitrini olan WTM London, dünyanın dört bir tarafından gelen turizm profesyonelleri için vazgeçilmez bir buluşma noktası olmaya devam edeceğini düşünüyorum.